Criminalitatea poate fi prevenita, incepand de azi

Criminalitatea

Cum putem sa prevenim criminalitatea si sa ne salvam vietile intr-o situatie periculoasa? Suntem adesea macinati de astfel de intrebari, avand in vedere pericolele la care suntem expusi zilnic. Mai multi specialisti vor incerca sa raspunda la aceste intrebari.

Incepand de astazi si pana pe 30 septembrie se desfasoara, la nivel national, campania “Saptamana prevenirii criminalitatii”, aflata la cea de a XI-a editie. Evenimentul a fost lansat in prezenta chestorului de politie Mihai Marius Voicu la Biblioteca Nationala a Romaniei.

Cu aceasta ocazie, au fost oferite revista “Prevenirea criminalitatii” nr. 7 din 2015 si brosura “Unde-i lege, nu-i tocmeala!” (Codul penal pe intelesul tuturor) realizata in sistem Braille, depozitului de carte al BNR. Este o premiera pentru tara noastra realizarea Codului penal pentru nevazatori si reprezinta un pas inainte. Organizatorii sustin integrarea persoanelor cu deficiente si folosirea lor ca membrii activi ai societatii. Impreuna cu Asociatia Nevazatorilor din Romania, Politia Capitalei a facut acest demers pentru respectarea drepturilor omului. Tot in cadrul acestui eveniment  se vor distribui materiale informatice pentru copiii cu deficiente de vedere si auz.

In cea de a doua parte a intalnirii vor fi dezbatute teme din domeniul prevenirii criminalitatii in cadrul seminarului “Prevenirea – 22 de ani de inovatie”. Vor fi prezente personalitati importante din domeniul prevenirii criminalitatii, intre care prof. Tudorel Butoi, prof. Dr. Gheorghe Florian, prof. Dr. Stefan Pruna, precum si politisti ce au lucrat pe aceasta linie, dupa cum se arata intr-un comunicat de presa al DGPMB.

Este o initiativa laudabila a Politiei Capitalei, avand in vedere rata crescuta a criminalitatii din Romania, precum si informarea saraca cu care avem de a face, in general. Cu cat vom sti mai multe detalii referitoare la prevenirea criminalitatii, sansele de a ne proteja cresc.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

nineteen + 5 =