Cum arata noile tramvaie pentru Bucuresti? Primarul Nicusor Dan a postat primele imagini

tramvaie

O veste buna de la Primaria Capitalei si cateva imagini ca sa ne putem face o idee cum vor arata noile tramvaie pentru Bucuresti produse de Astra Arad: primele 6 tramvaie din cele 100 comandatate de PMB vor incepe sa circule in Capitala incepand din iunie. Anuntul a fost facut de Nicusor Dan pe pagina sa de Facebook si tot acolo a postat cateva imagini cu noile mijloare de transport in comun pe care le asteptam de ani buni.

“Am fost azi la fabrica Astra Arad, cu care Primaria Capitalei are un contract pentru executia a 100 de tramvaie, ce vor incepe sa fie livrate in acest an. Vestea buna e ca primele tramvaie, in numar de 6, vor sosi in iunie, cu cateva luni inainte de data contractuala.

Am vrut sa vad cum merge productia tramvaielor si am facut chiar o calatorie de testare, pentru a vedea cum se comporta tramvaiele pe traseu si ce performante au din punctul de vedere al sigurantei si confortului calatorilor.

Am discutat la Astra cu proprietarul companiei, Valer Blidar, cu muncitori si ingineri angajati in productia efectiva a tramvaielor, dar si cu europarlamentarul aradean Gheorghe Falca. Tramvaiele de la Arad sunt foarte necesare pentru innoirea parcului de tramvaie bucurestean, care e compus in marea majoritate din tramvaie fabricate inainte de 1990.

Impreuna cu cele 100 de troleibuze si cele 100 de autobuze electrice pe care PMB le va cumpara, achizitia tramvaielor e un pas important pentru electrificarea flotei de transport public in Capitala.”

Iata cum arata noile tramvaie:

SURSA

Leave a Reply

Your email address will not be published.

4 × five =