Daniel Baluta, Primarul Sectorului 4: “Abia astept sa imi vina randul sa ma vaccinez.”

Daniel Baluta

Primarul Daniel Baluta a anuntat astazi, intr-o conferinta de presa, ca in sector vor fi amenajate in total 29 de puncte de vaccinare anti-COVID. In prezent, au inceput amenjarile la centrul din Mall Grand Arena, care va cuprinde 6 astfel de puncte de vaccinare.

“Cu o suprafata de aproximativ 160 mp, centrul din Mall Grand Arena (Bulevardul Metalurgiei nr. 12-18) va avea 6 puncte de vaccinare si va fi dotat conform standardelor sanitare in vigoare.

Cu circuite separate pentru accesul si iesirea persoanelor, centrul va fi configurat cu o zona de receptie, in care se va face identificarea celor ce urmeaza a fi vaccinati si cu o zona de triaj, in care va fi evaluata starea de sanatate a acestora.

Totodata, centrul va avea un punct de vaccinare pentru administrarea propriu-zisa a dozelor si unul post vaccinare pentru monitorizarea persoanelor, in primele 15 minute, de la administrarea vaccinului, in caz de reactii adverse imediate.”, potrivit unui comunicat de presa remis de catre Primaria Sectorului 4.

Cele 29 de puncte de vaccinare vor fi gazduite in patru zone cheie din sector astfel:

  • 5 puncte vor fi organizate in cladirea City-Mall de la Eroii Revolutiei,
  • 6 puncte in Mall Grand Arena,
  • 10 puncte in Mall Sun Plaza,
  • 8 puncte in incinta Palatului National al Copiilor.

In aceste centre de vaccinare, cetatenii Sectorului 4 vor fi imunizati impotriva COVID-19 de catre personal medical dedicat, care va avea dispozitie toate materialele si consumabilele necesare desfasurarii activitatii in conditii sanitare de maxima siguranta. Astfel, 240 de medici, 120 de asistente medicale si 120 de registratori vor lucra in doua ture pentru a-i imuniza in conditii de maxima siguranta pe toti cetatenii Sectorului 4 inscrisi pe listele de vaccinare.

Potrivit sursei citate, programarile pentru imunizare impotriva COVID-19 vor putea fi realizate prin intermediul medicului de familie, al angajatorului in cazul personalului din institutii publice sau apeland dispeceratul Directiei de Sanatate Publica Bucuresti, respectiv direct pe platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro.

”Abia astept sa imi vina randul sa ma vaccinez. Fratele meu, care este medic si a fost in linia intai la un spital din Capitala, s-a vaccinat deja, e foarte bine si nu a avut niciun fel de probleme. In cateva zile urmeaza sa faca si a doua doza. Profit de aceasta ocazie si fac un apel catre toti locuitorii Sectorului 4, catre toti bucurestenii, catre romani in general, invitandu-i sa se vaccineze, pentru ca este o sansa deosebita pe care o avem, iar riscurile sunt absolut minore. Am foarte mare incredere, in primul rand, ca medic, iar in al doilea rand, ca om informat si instruit, in aceste vaccinuri. Consider ca reprezinta singura sansa pe care o avem pentru a depasi aceasta situatie deosebita in care ne gasim de aproape un an de zile”, a declarat Daniel Baluta, primarul Sectorului 4.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

seventeen − 14 =