Daniel Baluta, atac direct la USR. Proiectele noastre, uitate „in sertarele” PMB de mai bine de un an

Daniel Baluta

Primarul sectorului 4, Daniel Baluta, a afirmat, astazi, in cadrul unei emisiuni televizate, ca Primaria Generala, sau mai bine spus Consiliul General al Capitalei, discrimineaza primariile de sector care nu au primari de la USR si ca zeci de proiecte depuse de mai bine de un an de zile pentru aprobarea Consiliului General zac prin sertare doar pentru ca nu serversc unor interese politice.

Afirmatiile lui Baluta nu sunt insa doar declaratii politice. La initiativa edilului de la sectorul 4, grupul consilierilor PSD din CGMB au convocat o sedinta extraordinara in care se va discuta tocmai blocarea proiectelor in pragul iernii, proiecte fara de care bucurestenii vor avea de suferit.

Reabilitarea unor pasaje, managementul deseurilor sau imbunatatirea iluminatului public, doar cateva dintre proiectele blocate in Consiliul General

„Avem un numar important de proiecte, cele mai multe dintre ele axate pe infrastructura, si enumar aici exproprierile necesare realizarii a doua pasaje rutiere, pasaje care sunt cuprinse in inelul median al Capitalei. Aceste documentatii sunt oferite Municipalitatii de aproape un an de zile si din pacate nici la aceasta ora nu au ajuns pe ordinea de zi. Avem de asemenea, in zona Eroii Revolutiei, un pasaj subteran care risca sa se prabuseasca. Este un pericol iminent acolo. De sase luni de zile facem demersuri necesare de a-l lua in administrare tocmai pentru a reusi sa prevenim o adevarata catastrofa. Avem de asemenea probleme in realizarea documentatiei pentru managementul deseurilor si vorbesc aici despre necesitatea achizitionarii unui teren si realizarii unei entitati care sa faca acest management al deseurilor – este vorba despre zeci de milioane de euro pe care nu-i putem accesa din programul operational de infrastructura mare. De asemenea, vorbim despre iluminatul public pentru ca o parte importanta din sectorul 4 sunt in bezna. Avem oportunitatea de a accesa bani europeni pentru a imbunatatii iluminatul public insa din pacate nici acest proiect care este de mai bine de un an depus la Primaria Municipului Bucuresti nu a fost introdus pe ordinea de zi.”

Potrivit lui Daniel Baluta, grupul USR din Consiliul General se opune luarii in discutie a acestor proiecte. Primarul va face plangere la CNCD pentru discriminare

„O sa o spun foarte direct. Grupul USR se opune introducerii pe ordinea de zi a acestor proiecte, din pacate atat la nivel local cat si la nivelul Consiliului General. Pentru dansii conteaza foarte mult discriminarea si chiar intentionez sa fac o plangere la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii pentru ca cetatenii sectorului 4 sunt in mod evident discriminati fata de cei din Bucuresti care au la conducere primari de la USR.”

Primarul spune ca de fapt primariile de sector sunt tratate diferit din cauza apartenetei politice a primarilor si ca de exemplu, sectorul 1 a primit avize pentru diverse proiecte in timp ce sectorul 4 nu a beneficiat de acelasi tratament din partea Primariei Generale.

„Nu voi accepta ca locuitorii sectorului 4 sa fie tratati ca cetateni de rangul doi. Este inacceptabil si voi face tot ce imi sta in putinta pentru a indrepta acest lucru”, mai spune Baluta.

„Fac un apel catre primarul capitalei sa corecteze aceasta mare nedreptate care ni se intampla noua celor din sectorul 4”

Daniel Baluta spune insa ca in ceea ce priveste colaborarea cu Nicusor Dan, lucrurile sunt decente, iar primarul general si-a manifestat disponibilitatea de a introduce pe ordinea de zi proiectele primite de la sectorul 4, insa lucrurile se blocheaza intotdeauna cand intervine grupul USR.

SURSA: B1TV

Leave a Reply

Your email address will not be published.

three × five =