A dat Dumnezeu: Bucurestiul va avea, in sfarsit, serviciu de deratizare

autobuze

Din pacate, in cazul de fata nu se mai poate spune “mai bine mai tarziu decat niciodata” – vorbim despre lipsa serviciilor de deratizare la nivelul Bucurestiului pe tot parcursul verii, vara care tocmai s-a incheiat, si anuntul, aproape tardiv, al primarului general, Gabriela Firea, legat de intrarea in normalitate dupa o perioada buna de timp in care sobolanii s-au inmultit fara sa-i deranjeze nimeni. De data asta, nu prea mai e vina primarului, ci a birocratiei si, evident, a fenomenului contestarii licitatiilor.

Gabriela Firea a anuntat, astazi dimineata, in cadrul unei conferinte de presa care a avut ca principala tema inceperea noului an scolar, ca peste cateva zile va fi semnat contractul cu societatea care urmeaza sa asigure serviciul de deratizare la nivelul Capitalei, dupa ce firma respectiva a castigat licitatia organizata in acest sens. Ce trebuie spus este ca intarzierea semnarii acestui contract nu poate fi pusa pe seama Gabrielei Firea, oricat de critici am vrea sa fim.

Procedurile pentru desemnarea unei companii care sa se ocupe de aceasta activitate (de deratizare, in cazul de fata), sunt multiple – de la publicarea anuntului de licitatie, organizarea licitatie si, mai ales, rezolvarea contestatiilor care apar dupa desemnarea castigatorului. Nu trebuie sa mai spuenm ca nu exista in Romania licitatie pentru contracte cu statul in care sa nu apara contestatii. Acelasi lucru s-a intamplat, evident, si cu atribuirea serviciului de deratizare pentru Capitala. Asa ca pentru sobolanii care au impanzit orasul le putem multumi inclusiv companiilor care au pierdut licitatia, dar carora le place tare mult “sa moara si capra vecinului”, evident in procesul de contestare ­čÖé

Edilul a mai precizat, in cadrul comandamentului pentru pregatirea noului an scolar, convocat la sediul Primariei, ca in primavara lui 2018 va putea sa isi inceapa activitatea si Compania Municipala Eco Igienizare S.A. una dintre firmele infiintate de Primaria Capitalei si care se afla in subordinea acesteia.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicat─â.

three × 5 =