De ce nu avem toti caldura in calorifere desi RADET a repornit sistemul? Cand se rezolva problema

City Manager

Desi RADET a repornit inca de ieri seara, de la orele 22.00, sistemul de termoficare, multi dintre cititorii nostri ne-au scris ca inca nu au caldura in calorifere.

Administratorul special al RADET (dupa cum stiti, Regia se afla in procedura de insolventa), a facut cateva clarificari astazi, in cadrul unui “comandament” convocat de primarul General, Gabriela Firea.

In primul rand, potrivit declaratiilor edillului Capitalei, bucurestenii (iar asta, speram noi, inseamna toti bucurestenii), vor avea caldura in calorifere dupa ora 14.00. Intarzierea in furnizarea agentului termic a fost determinata, pe de-o parte de o avarie in retelele principale ale RADET, care a afectat blocuri din tot Bucurestiul cu exceptia Sectorului 5, si pe de alta parte procedura tehnica greoaie pe care o implica repornirea sistemului de incalzire.

„Pornirea sistemului e greoaie. Pana s-a echilibrat sistemul a durat ceva. La 14 va fi echilibrat. Trebuie sa precizez ca repornirea sistemului ne cauzeaza pierderi destul de mari, pentru ca nu vom avea suficient de multi consumatori. Timpul in care furnizam e redus. Ieri am chestionat asociatii de locatari si dintre acestia 15% dintre ei au vrut sa repornim sistemul. Chiar daca 15 au cerut repornirea, am primit si foarte multe apeluri telefonice de repornire de la cetateni”, a declarat astazi, in cadrul comandamentului, administratorul special al RADET, Sorin Chirita, scrie si Digi24.ro. Potrivit lui Sorin Chirita, asociatiile de locatari care nu vor sa beneficieze de cadura in aceasta perioada pot face cerere scrisa la RADET.

Va reamintim ca meteorologii au emis ieri o avertizare Cod Galben de ploi pentru Capitala, valabila pana vineri, dar si scaderea dramatica a temperaturilor, in special pe parcursul noptii care urmeaza si a zilei de joi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

2 + 1 =