De La Cititori: “In timp ce primaria asfalteaza trotuare, noi traim in mocirla”

Prin ianuarie anul acesta scriam despre cele 24 de strazi de pamant din sectorul 4, strazi neasfaltate si pline de noroi  si mocirla de fiecare data cand ploua. Astazi va prezentam un mesaj pe care l-am primit astazi de la un locuitor de pe strada Odei din sectorul 4:

“O strada de langa actualul sediu al Primariei Sectorului 4. Este strada Odei care arata ca dupa razboi. In timp ce primaria asfalteaza trotuare …noi traim intr o mare mocirla”, ne scrie A. B. A. Cititorul nostru ne trimite si cateva imagini surprinse pe aceeasi strada:

Din pacate, se pare ca situatia semnalata de cititorii nostri nu va fi rezolvata prea curand. Primaria stie de aceste strazi, dar lucrarile de asfaltare, asteptate de ani de zile e locuitori, vor mai intarzia destul de mult. Motivul este lipsa canalizarii pe aceste strazi, inclusiv pe Odei. Pana cand APA Nova nu va extinde reteaua de canalizare, administratia locala nu poate face nimic. Desi exista un program pentru extinderea retelelor edilitare (canalizare, in acest caz), el nu poate fi demarat si implementat pentru ca PUZ-ul (Planul Urbanistic Zonal Zona de Sud a Sectorului 4) nu a fost inca aprobat (din cate stim noi, el se afla in dezbatere publica pe site-ul Primariei Capitalei). In concluzie, va mai dura mult timp pana cand vom putea vorbi despre asfaltarea acestor strazi.

UPDATE: Pe de alta parte, dupa cum ne informeaza cititorul nostru, strada Odei are deja, de mai bine de un an de zile, canalizare, asa ca, cel putin pe aceasta strada, ar putea fi inceputa asfaltarea. Care este motivul pentru care acest lucru nu se intampla, ne depaseste…

Iata lista celor 24 de strazi de pamant din Sectorul 4 (sursa: Hotnews):

 1. Drum Dealul Alunis;
 2. Drum Dealul Armanului;
 3. Drum Dealul Babii;
 4. Drum Dealul Bisericii;
 5. Drum Dealul Caselor;
 6. Drum Dealul Corbului;
 7. Drum Dealul Cucului;
 8. Drum Dealul Ferului;
 9. Drum Dealul Geoagiului;
 10. Drum Dealul Leului;
 11. Drum Dealul Padurii;
 12. Drum Dealul Scheiului;
 13. Inelus;
 14. Odei;
 15. Povestei;
 16. Povestei;
 17. Drum Dealul Istria;
 18. Drum Dealul Floreni;
 19. Drum Dealul Crisului;
 20. Drum Dealul Frumos;
 21. Drum Dealul Viei;
 22. Drum Dealul Crucii;
 23. Drum Dealul Bradului;
 24. Strada Drumul Binelui (partial neasfaltata).

5 Comments

 1. Stan D

  august 1, 2018 at 1:26 pm

  Buna ziua,

  Sunt tot un locuitor al acestei strazi, Odei ( intrare din Aurel Persu ).
  Lucrarile de canalizare sunt efectuate si terminate inca din 2017.
  Acum in august 2018 paralel Sos. Turnul Magurele cat si Bdul. Ctin. Brancoveanu se afla in curs de asfaltare si extindere ( la aprox 150-200 m de strada noastra )
  – pe strada Odei locuiesc peste 150 de familii in conditii de neacceptat pentru anul 2018 intr-o capitala a unei tari din Uniunea Europeana, sa nu mai spun de strazile adiacente care apar si in lista de 24 strazi.
  – au fost depuse mai multe petitii online cat si fizic de-a lungul anilor … intr-una din cele mai recente raspunsul a fost ca imediat ce se termina lucrarile de canalizare se va asfalta … a mai trecut un an … si pe strada ( in capatu ei ) au inceput lucrarile pentru inca 10-12 blocuri din ce se vehiculeaza (asta inseamana ca vor mai aparea inca, cateva sute de familii).
  – nici nu mai avem putere sa mai facem cereri … nu ne baga nimeni in seama… caruciorele cu copii circula prin gropi si noroi … pietonii, copii ( nefiind trotuar bineinteles ) la fel, masinile … etc.

 2. Toma Silviu

  august 1, 2018 at 1:52 pm

  Buna ziua, unde putem scrie sa vada direct primarul ?
  Macar sa indrepte strazile pana se asfalteaza …. sa le aduca la un nivel cat de cat circulabil .. cu pietris sau altceva …

  • administrator

   august 1, 2018 at 2:03 pm

   Pe pagina lui de Facebook?

 3. Coman

  august 9, 2018 at 1:46 pm

  Va rugam daca aveti dvs. mai multe posibilitati sa ne ajutati cu publicarea acestor poze pe mai multe site-uri sau pagini de FB, ma gandesc ca dumneavoastra aveti mai multe persoane care va urmaresc postarile. Va multumim ! strada este un cosmar in continuare

 4. Dan Cristina

  august 15, 2018 at 1:32 am

  Strada Odei dupa ploaie

  https://youtu.be/xiecIzRZElM

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

four − 2 =