Deja Vu: Gabriela Firea mizeaza pe tot sprijinul noului premier ca sa ne faca viata mai buna in Bucuresti

premier

Despre scandalul dintre fostul premier Grindeanu si Gabriela Firea, Primarul General, sigur stiti. Edilul il acuza pe fostul sef al Guvernului de proasta colaborare si ii arunca in spate vina unui “blocaj al principalelor” proiecte pentru care Municipalitatea ar fi avut nevoie de sprijin din partea Executivului. Acum, premierul este Mihai Tudose, care, dupa cum se lauda cei din PSD, va scoate toate betele puse de Grindeanu in rotile proiectelor de mare angajament… Prin urmare, si primarul General, Gabriela Firea, ar trebui sa se bucure de sprijin total din partea noului premier. Probabil va intrebati cam unde vrem noi sa ajungem cu textul asta.

Nu-i deloc complicat. Daca diavolul a fost exorcizat din pesedeu, totul va fi de acum inainte lapte si miere. Evident, glumim. Nu, nu va fi asa, desi au inceput sa (re)apara deja promisiunile (fix ca alea din campania electorala), care ne spun ca proiectele alea blocate de nenea ala rau care tocmai a parasit Palatul Victoria sunt pe masa. Iar in jurul acestei mese s-au intalnit (ieri s-a intamplat) Gabriela Firea si Mihai Tudose, noul premier. Nu mai facem alte comentarii, dar va facem o sinteza a principalelor promisiuni noi (da’ vechi), spuse presei, ieri, de primarul General. Nu de alta, dar sa avem un reper (inca unul) la care sa ne raportam peste un timp, cand va fi venit vremea taierilor de panglici.

Gabriela Firea:

In perioada următoare, potrivit prevederilor legale, Ministerul Transporturilor să înceapă deja procedurile pentru a demara lucrările, astfel încât să existe acces pe centură și către Berceni și Popești, așa cum s-a început deja către Domnești“.

Am discutat cu domnul prim-ministru despre faptul că Primăria Generală a Capitalei şi-a manifestat intenţia chiar printr-o hotărâre de Consiliu General de a achiziţiona la valoare nominală pachetul de acţiuni deţinut de statul român, prin Ministerul Energiei, de la ELCEN. Domnul prim-ministru şi-a manifestat în continuare interesul ca într-o şedinţă viitoare de Guvern să se ia această hotărâre. Bineînţeles, vom discuta toţi termenii legali şi contractuali“.

Primarul Capitalei a mai declarat ca a discutat cu premierul Mihai Tudose despre implementarea intr-un timp cat mai scurt a tichetului unic RATB-Metrorex.

S-au mai stabilit intalniri lunare intre Executiv si reprezentantii administratiei (PMB si primarii de sectoare)

Premierul Mihai Tudose:

Sunt  trei probleme principale foarte, foarte mediatizate: Metroul, ELCEN-ul si centura. Asa cum a spus si doamna Primar, proiectul ELCEN incercam sa-l finalizam cat mai curand pentru ca in iarna bucurestenii sa nu mai aiba probleme din acest punct de vedere, discutia pe Metro isi va gasi o rezolvare, facem o analiza sa vedem in ce masura este fezabila aceasta masura de trecere a Metroului la Primaria Capitalei, dar in mod cert activitatea metroului indiferent unde ramane va trebui sa fie coordonata de catre Primaria Generala a Capitalei, inclusiv rezolvarea acelei probleme cu integrarea sistemului de transport din Bucuresti. Cu centrura este un pic mai complicat, dar si acolo am picat de acord, cei de la Ministerul Transporturilor si specialistii de la Capitala vor face o analiza sa vedem cum e mai bine, fiindca nu e important cine o are, important este sa o avem cu totii si sa fie

Pentru cei care au citit declaratiile de mai sus ale celor doi reprezentanti ai Guvernului si Primariei, dar nu mai stiti despre ce este vorba, sa reluam un pic subiectele.

Metrou – primaria Generala a cerut in urma cu mai mult timp trecerea Metrorex in subordinea Consiliului General al Capitalei.

ELCEN – si RADET si ELCEN se afla in acest moment in insolventa, iar administratorul judiciar propune fuziunea intre cele doua entitati (prin absorbtie a ELCEN de catre RADET).

Centura – lucrari pentru fluidizarea traficului din si spre Bucuresti, largirea centurii Capitalei, implementarea proiectului „regio urban”, adica tren care opereaza pentru oras si deserveste atat locuitorii sai, cat si locuitorii localitatilor limitrofe.

In concluzie, asa cum spuneam si in titlu, Gabriela Firea mizeaza pe tot sprijinul premierului Tudose ca sa ne faca viata noua, locuitorilor din Bucuresti, mai buna. Stim, e o senzatie de deja vu, nu-i asa? Speram ca de data asta o sa-i iasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

14 + eleven =