ANUNT IMPORTANT – Directia Mobilitate Urbana Sector 4: Noi locuri de parcare in platforma online de inchiriere!

Mobilitate Urbana Sector 4

Directia Mobilitate Urbana Sector 4 anunta ca astazi vor fi actualizate locurile de parcare din peste 20 de zone si strazi din sectorul 4.

Potrivit anuntului publicat pe pagina de internet a institutiei (Mobilitate Urbana Sector 4), se actualizeaza parcajele din urmatoarele zone:

 • Soseaua Oltenitei,
 • Str. Padesu,
 • Str. Ilie Opris,
 • Str. Pictor Stefan Dumitrescu,
 • Aleea Radului,
 • Str. Stoian Militaru,
 • Str. Urziceni,
 • Aleea Slatioara,
 • Str. Luica,
 • Aleea Calinesti,
 • Aleea Ciceu,
 • Str. Aliorului,
 • Aleea Someșul Cald,
 • Aleea Terasei,
 • Str. Straduintei,
 • Str. Tarnava Mica,
 • Str. Covasna,
 • Aleea Cricovul Sarat,
 • Str. Digului,
 • Str. Izvorul Rece,
 • Aleea Tebea,
 • Str. Izvorul Trotusului.

Potrivit celor de la Directia Mobilitate Urbana Sector 4, s-au creat locuri noi de parcare, in zonele:

 • Str. Digului 6,
 • Str. Aliorului 33,
 • Str. Luică 13 – 17A.

Acestea vor fi disponibile incepand de astazi 24.09.2018, ora 17.00

VEZI SI: Tutorial video pentru platforma online de inchiriere parcari in sectorul 4!

De asemenea, institutia face si cateva precizari legate de numarul de solicitari depuse dupa 10 zile de la lansarea platformei si de numarul de solicitari validate:

La 10 zile de la lansarea platformei on-line, va aducem in vedere urmatoarele precizari:
– s-au depus peste 2300 de solicitari privind atribuirea unui loc de parcare
– au fost validate peste 700 de solicitari
– validarea solicitarilor privind atribuirea unui loc de parcare care necesita o analiza suplimentara (cu precadere cele in care solicitantul a mentionat in formular o alta adresa decat cea din documentul de identitate) dureaza mai mult, fiind necesare modificari manuale in baza de date
– in sistemul de ticketing (functionarul public virtual), sistem informatic lansat impreuna cu platforma on-line, s-au inregistrat peste 5600 de cereri (dintre acestea – peste 2300 solicitari pentru loc de parcare, restul fiind diverse solicitari – rezilieri, modificari de contract, sesizari privind marcajul, etc). Cu alte cuvinte, numarul solicitarii dumneavoastra nu reflecta prioritatea in coada de asteptare, toate solicitarile fiind la comun. Spre exemplu, intre doua solicitari pentru loc de parcare pot fi inregistrate cateva zeci de cereri de alta natura. Daca s-a validat solicitarea cu nr. 502, iar cea cu nr. 495 nu a fost inca validata, trebuie sa tinem cont ca solicitarile sunt impartite functionarilor si urmeaza si cea din urma sa fie validata in scurt timp (exceptie facand solicitarile care necesita o analiza suplimentara)
– in tot acest timp, de dupa lansarea platformei on-line, s-a lucrat asiduu la remedierea problemelor de natura tehnica survenite post-lansare, s-au efectuat validari si actualizari de date, s-au procesat rezilieri, s-a intervenit pe teren la diversele sesizari, sunt in curs de solutionare peste 5600 de solicitari (toate tipurile de cereri), sunt preluati la registratura de la sediul Directiei cateva sute de cetateni in fiecare zi, sunt preluate zilnic sute de apeluri in Call Center, se marcheaza si numeroteaza in continuare locurile de parcare din sector. Inca mai sunt de marcat peste 10.000 de locuri. Toate aceste activitati sunt facute in paralel.
– din acest motiv, incurajam sa se foloseasca Registratura on-line (ce poate fi accesata la adresa www.mobilitateurbana4.ro) pentru orice fel de solicitare. Prin intermediul registraturii on-line timpul de raspuns/solutionare a scazut cu peste 60%. In acelasi timp, daca solicitarile ar fi depuse doar prin registratura on-line (evitandu-se astfel sutele de apeluri telefonice si chiar solicitarile depuse la registratura de la sediu) s-ar putea mari ritmul de validari si implicit s-ar micsora timpul de reactie privind celelalte tipuri de solicitari (rezilieri, modificari contracte, etc)
– conform regulamentului in vigoare, termenul privind validarile este de 10-30 de zile. Insa se fac eforturi pentru a nu se ajunge la timpul maxim de asteptare (s-au facut peste 700 de validari sub timpul minim de solutionare, respectiv 10 zile)
– solicitarile privind locul de parcare se pot depune prin platforma on-line, asa cum este specificat in regulament. Solicitarile depuse in sectiunea Suport on-line NU SUNT LUATE IN CONSIDERARE. In acea sectiune se depun doar sesizarile ce fac referire la problemele tehnice aparute in timpul procedurii.
– pentru cei care au primit mailurile de confirmare cu intarziere, mentionam ca a fost vorba de o congestie a fluxului de transmitere, serverelel fiind aglomerate in perioada post-lansare. La acest moment fluxul este unul normal.
– avand in vedere cele sus-mentionate, este de inteles lipsa de reactie a DMU de pe Facebook, pe care ati observat-o in numar mare. Au fost alocate toate resursele catre activitatile esentiale pe care le desfasuram in interesul cetatenilor din Sectorul 4.
– PENTRU A OCUPA EFECTIV LOCUL DE PARCARE TREBUIE SA INTRATI IN POSESIA CONTRACTULUI.

Sursa: DMUSector4

4 Comments

 1. Loredana Cazacu

  ianuarie 3, 2019 at 11:46 am

  Buna ziua si La Multi Ani!

  Va multumesc pentru mesajul transmis in vederea solutionarii cererii 2388.

  Din pacate, locul alocat este la distanta mai mare de 250 m fata de adresa de domiciliu, fiind impotriva regulamentului de alocare.

  Prin urmare, nu pot accepta locul de parcare alocat automat. Nu este corect sa mi se anuleze cererea 2388, din 14.09.2018, si implicit anularea prioritatii in vederea alocarii unui loc de parcare, in urma refuzului acestei alocarii automate defectuoase.

  Va solicit prin acest mesaj verificarea corectitudinii alocarii si mentinerea cererii active pana la eliberarea unui loc in raza de domiciliu.

  • administrator

   ianuarie 4, 2019 at 10:28 am

   Buna ziua, La multi ani! Sigur nu faceti o confuzie? Sectorul4live este un site de stiri dedicat comunitatii locuitorilor din sectorul 4, nu are nicio legatura cu vreo institutie, iar mesajul dvs. pare sa fie in atentia primariei… Dar legat de ceea ce spuneti, va recomandam sa luati legatura cu cei de la mobilitate urbana sector 4. Va multumim ca ne cititi!

 2. Dobrin Stefan

  ianuarie 8, 2019 at 11:28 am

  Pana la urma,exista acel card pentru parcare?
  Când il primesc?Dupa ce platesc tot cash la casierie?Inainte de a plati?Pana la ce data pot sa achit aceasta taxa de parcare si mai ales cat este?

 3. Tofan Nela

  ianuarie 16, 2019 at 6:03 pm

  Bună ziua, aș dori un raspuns în vederea marcării parcărilor pe Bulevardul Alexandru Obregia deoarece avem contracte iar locurile de parcare nu sunt numerotate. Am vrea să știm când se poate rezolva problema.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

two × five =