De maine se incepe distribuirea recipientilor cu dezinfectanti cumparati de primarie catre locuitorii din sectorul 4

sectorul 4

Primaria Sectorului 4 anunta suplimentarea numarului de echipe de dezinfectie care actioneaza in sector pentru limitarea raspandirii infectiilor cu noul coronavirus. In acelasi timp, de maine – 4 aprilie – primaria incepe distribuirea si montarea unor recipienti cu substante dezinfectante la intrarile in blocurile din sector, conform Ordonantei Militare nr. 4.

“Facem absolut tot ceea ce este omeneste posibilul ca niciun colt din sectorul 4 sa nu ramana nedezinfectat sau sa fie murdar. Ca atare, mai mult de 350 de oameni intra in urmatoarea etapa de salubrizare a sectorului 4, incepand de astazi. Este vorba despre curatarea tuturor strazilor”, a declarat, astazi, intr-o conferinta de presa, primarul sectorului 4, Daniel Baluta.

Actiunea se va desfasura cu un numar de peste o suta de utilaje, non-stop, timp de 60 de zile, astfel incat toate locurile de joaca, toate strazile, toate obiectele de mobilier urban sa fie impecabile, a mai spus primarul.

In plus, informeaza primaria de sector, actiunea de dezinfectare a scarilor de bloc va continua, saptamana viitoare urmand sa se desfasoare a doua operatiune a lucratorilor pentru efectuarea acestei dezinfectii.

Cu ce substante se face dezinfectia?

  • Hipoclorid de sodiu pentru spalarea strazilor – aceasta substanta se foloseste, conform recomandarilor OMS, o singura data.
  • Pentru spatiile de joaca, spatii verzi, incinte, in general acolo unde se vorbeste despre aglomerari importante, se foloseste Peroxidul de hidrogen (este omologat ca virucid si bactericid de catre Comisia Europeana).
  • Pentru curatarea trotuarelor si a strazilor in mod curent (repetat) se folosesc detergenti.

Primaria incepe montarea recipientelor cu  substante dezinfectante la intrarea blocurilor

“Incepand cu ziua de maine (sambata 4 aprilie – n.r.) vom distribui asociatiilor de proprietari substante dezinfectante, substante care prin Ordonanta Militara nr. 4 reprezinta o obligativitate pentru autoritatile publice locale”, potrivit edilului.

Este vorba despre recipienti de cate 50 ml care vor fi livrati individual fiecarei familii, recipienti de 1L care vor fi montati la nivelul fiecarui condominiu, si recipienti de cate 5L cu pompa care vor fi montati la intrarea in blocuri.

Potrivit primarului Baluta, actiunea de montare si distribuire a acestor dezinfectanti va dura circa 10 zile.

Dezinfectantii necesari punerii in apllicare a masurii dispuse administratiilor locale prin Ordonanta Militara nr. 4 au fost cumparati de primaria sectorului 4 de la diverse lanturi comerciale, neexistand in acest moment o singura firma care sa dispuna de o asemenea cantitate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

14 − 7 =