Două vești importante de la Primarul Nicușor Dan: ”Iarna viitoare va fi mult mai bine” + ”dezvoltăm infrastructura pistelor de biciclete”

Nicușor Dan

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a făcut recent două anunțuri importante, care sperăm că se vor și concretiza cât de curand. Primul se referă la situația sistemului de termoficare centralizată a Bucureștiului, iar a doua de planurile de dezvoltare pentru infrastructura pistelor pentru transportul alternativ al Capitalei. Să le luăm pe rând.

Nicușor Dan despre căldura din casele bucureștenilor iarna viitoare: ”O să fie mai bine, mult mai bine

“O să fie mai bine, mult mai bine, pentru că pleacă şi aceste proiecte care sunt finanţate cu fonduri europene. Spre deosebire de anul trecut, când am avut vreo cinci şantiere mari, anul acesta o să avem vreo 12 şantiere mari. Asta înseamnă între CET-uri şi punctele termice. După aceea avem aşa-numita reţea secundară, care este între punctele termice şi blocuri. Aici pierderile sunt mult mai mici şi aici sunt reparaţii care se fac. Dar problema mare este pe reţeaua principală.”, a spus Nicuşor Dan, la sfârșitul săpămânii viitoare, într-o emisiune la Prima TV.

Nicușor Dan despre pistele de biciclete: ”contract semnat pentru elaborarea unui master plan pentru dezvoltarea rețelei de piste de biciclete”

”Facem un pas important pentru dezvoltarea infrastructurii pistelor pentru biciclete în Capitală. Am semnat contractul pentru elaborarea unui master plan pentru dezvoltarea rețelei de piste de biciclete la nivelul Municipiului București care ne va permite să facem investiții în transportul urban alternativ cu bani europeni.”, potrivit unei postări Facebook a primarului General.

Conform edilului, master planul va fi elaborat de F.I.P. Consulting SRL, valoarea contractului este de 530.000 lei, iar termenul de elaborare este de 12 luni.

”Avem nevoie de acest document strategic care va sta la baza proiectelor de dezvoltare a unei rețele extinse de piste pentru biciclete, va identifica și prioritiza  trasee optime atât pe străzile principale, cât și pe cele secundare, ținând cont de nevoile utilizatorilor actuali sau potențiali, trafic, zone de interes, dar și de dezvoltarea urbanistică a unor zone din oraș.”, a mai precizat primarul.

Astfel, rețeaua de piste pentru biciclete va fi conectată cu pistele deja existente sau în curs de execuție și va face legătura între zonele rezidențiale și zonele principale de interes, precum locuri de muncă, de educație, zone comerciale, instituții, dar și cu localitățile limitrofe Capitalei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

three × five =