Dupa Prima Casa apare si programul …Prima Camera

Dupa Prima Casa, iata ca s-ar putea sa asistam la derularea unui program similar, dedicat insa tinerilor care ies din sistemul institutionalizat si denumit, in mod mai mult sau mai inspirat, “Prima Camera”.

Tinerii care ies din sistemul institutionalizat intampina, de obicei, o serie de probleme, printre care si gasirea unei case, chiar si temporar. Prima Camera tinteste tocmai aceasta problema, pentru ca multi dintre acesti tineri nu au unde sa locuiasca si sunt supusi riscului de a ramane, pur si simplu, pe strada dupa ca parasesc centrele de plasament.

Ministrul Muncii, Dragos Pislaru, a declarat ca statul ar putea suporta costurile chiriei si intretinerii unei locuinte, pe o perioada de doi ani, pentru tinerii care ies din sistemul institutionalizat (centre de plasament), in cadrul programului Prima Camera, la care Guvernul lucreaza de mai multe luni.

CITSTE SI: Atentie! Incep verificarile „la sange” pentru asistatii social. Guvernul a aprobat statutul inspectorului social

“Aici este vorba de a gasi o solutie, un pachet de solutii pentru tinerii care ies din sistemul institutionalizat. In prezent, statul are grija de acesti copii pana la 18 ani, sau pana la 26 de ani daca merg la studii, apoi isi ia mana de pe acei copii si ii lasa intr-o zona lipsita de sprijin, fara pregatire pentru viata in societatea contemporana”, a spus Dragos Pislaru. Potrivit declaratiilor oficialului, Ministerul Muncii colaboreaza deja de mai multe luni cu Ministerul Fondurilor Europene, intentia fiind ca finantarea sa vina integral de acolo.

Cand va fi pus in aplicare programul? Bineinteles ca nu acum, ca doar suntem inainte de alegeri, ci anul viitor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

three × 3 =