Escrocherie in Sectorul 4: Sase falsi inspectori OPC au fost retinuti de pentru inselaciune

Politistii

Cand vine vorba de imaginatie, infractorii nu au limite. Sase falsi inspectori de la protectia consumatorului au fost arestati de catre politistii de la investigatii criminale, dupa ce a au inselat mai multe persoane, inclusiv in sectorul 4.

Potrivit informatiilor date publicitatii de catre Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti (DGPMB), cele sase persoane, trei femei si trei barbati, vizitau diverse societati comerciale sub identitate falsa, prezentand victimelor legitimatii copiate dupa cele ale inspectorilor de la OPC, si invocau descoperirea unor nereguli in functionarea firmelor respective. Ulterior, “amendau” societatile comerciale si solicitau diverse produse sub pretextul confiscarii. Una dintre victimele grupului infractional este si o farmacie din sectorul 4. Infractiunea a avut loc luna tredcuta (22 august), cand un barbat si o femeie din grupul mentionat s-ar fi prezentat ca inspectori la sediul unei firme din sectorul 4 unde, folosind identitatea falsa de inspectori OPC, au cerut bani pentru a nu consemna presupuse nereguli observate.

Cele doua persoane s-au deplasat la o farmacie din sectorul 4, unde ar fi indus in eroare o angajata, sub motivatia mentionata, folosind fara drept o calitate ce implica exercitiul autoritatii de stat si determinand partea vatamata sa le remita o suma de bani precum si un produs“, se arata in comunicatul de presa al DGPMB.

CITESTE SI: Jaf armat la o banca de pe Soseaua Giurgiului!

Grupul format din cele sase persoane au actionat de-a lungul timpului si au escrocat si persoane din sectoarele 5 si 6. Filajul pentru prinderea suspectilor dureaza din luna februarie a acestui an. Potrivit politistilor, in urma mai multor perchezitii au fost identificate si ridicate in vederea continuarii cercetarilor sase legitimatii inscriptionate cu numele suspectilor. Cercetarile sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 5 in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a celor in cauza. Cele sase persoane retinute vot fi prezentate magistratilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

seventeen − fourteen =