Firea: RADET-ul, tinta pentru preluarea pe doi lei de catre “fosti securisti”

RADET

Cea mai recenta declaratie a primarului Capitalei, Gabriela Firea, referitoare la RADET, poate fi perceputa de catre cei care o aud doar in doua moduri. Unul, edilul General a dat in boala teoriilor conspiratiei, ceea ce ar fi grav dintr-o pozitie precum a dumneaei, si al doilea, Gabriela Firea a intrat in posesia unor informatii care trebuie sa duca, imediat si urgent, la o ancheta de proportii.

Ni se dau semnale explicite, deja stravezii, sa o lasam mai moale cu organizarea si cu investitiile la RADET si cu transformarea RADET in societate pe principii europene, pentru ca exista firme straine interesate sa cumpere cu totul RADET daca se poate pe doi lei“, a declarat, ieri, in cadrul unei emisiuni televizate, primarul General.

“Vreau sa va spun ca inclusiv domnul avocat Piperea, de la casa de insolventa care a fost declarata administrator judiciar, mi-a spus ca a primit si dumnealui mesaje importante. Sunt presiuni sa nu insanatosim RADET-ul, sa nu ne punem in aplicare planul de reorganizare pentru ca vor sa il ia pe doi lei (…) RADET-ul nu este de vanzare (…) Daca vreodata un alt primar va dori sa privatizeze RADET-ul, cred ca o va face conform legii, transparent si invitand toti actorii de pe piata la privatizare, nu doar un singur jucator, care acum face presiuni la adresa noastra”, a mai spus Firea. Firma la care a facut referire edilul este Veolia.

Va reamintim ca RADET este in insolventa din octombrie anul trecut, cand Tribunalul Bucuresti aproba cerea Regiei pentru aplicarea procedurii. Administrator judiciar a fost desemnat Rominsolv SPRL, care are, de la data intrarii in insolventa a RADET, doi ani sa o repuna pe picioare.

Sursa: Antena3

Leave a Reply

Your email address will not be published.

9 − one =