Fitch tocmai a îmbunătățit ratingul Bucureștiului, dar și profilul individual de credit! Ce înseamnă asta?

ratingul Bucureștiului

Fitch tocmai a îmbunătățit ratingul Bucureștiului, dar și profilul individual de credit!

Pentru cei mai mulți vestea publicată de către primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, nu înseamnă mare lucru, însă decizia luată de către agenția Fitch Rating Inc. (una dintre cele mai importante agenții de rating alături de Moody’s și Standard & Poor’s), confirmă faptul că, cel puțin din punct de vedere financiar, Municipalitatea stă bine, iar asta înseamnă undă verde pentru investițiile de anvergură.

„Fitch a îmbunătățit profilul individual de credit (Standalone Credit Profile) al Bucureștiului de la ‘bbb+’ la ‘a’, o clasă mai sus decât ratingul național, având semnificația unei mari capacități de îndeplinire a obligațiilor.

Fitch a îmbunătățit ratingul pe termen lung (Long-Term Issuer Default Rating) al Bucureștiului la ‘BBB-‘ cu perspectivă stabilă, în acord cu ratingul României (ratingul municipalității nu poate depăși ratingul țării).

Unul dintre indicatorii relevanți luați în calcul la evaluare este ajustarea cheltuielilor la venituri (Expenditure Adjustability), unde calificativul Bucureștiului este „Puternic”.

Fitch remarcă “performanța operațională solidă a orașului și un plan de investiții ambițios”.”, a anunțat, pe Facebook, Primarul Nicușor Dan.

Vă reamintim că la preluarea mandatului de către Nicușor Dan, acesta a anunțat că fostul edil, Gabriela Firea, a lăsat Bucureștiul cu datorii de 3 miliarde de lei, ceea ce însemna, practic, o datorie totală de 1000 de ori mai mare decât bugetul. În replică, Gabriela Firea susținea că Nicușor Dan invocă „datorii imaginare”.

La începutul acestui an, adică după 3 ani de mandat, Nicușor Dan anunța, de asemenea, că a reușit să aducă la zero datoriile curente PMB.

După cum știți deja, până acum, o mare parte dintre proiectele importante ale Capitalei au fost preluate (finanțarea, în mod special), de către primăriile de sector, tocmai pentru că PMB nu mai avea nici măcar posibilitatea să se împrumute. Să sperăm că odată cu stabilizarea financiară a municipalității, vom vedea demarate și investițiile care au fost amânate până acum, Pe scurt, veștile sunt bune, dacă nu chiar foarte bune, dar rămâne să vedem concret rezultatele.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

20 + six =