FOTO – Noi detalii despre parcul Tudor Arghezi care urmeaza sa fie amenajat in sectorul 4

sectorul 4

Prezentat inca din martie 2020, proiectul construirii unui nou parc in sectorul 4 intra in linie dreapta. Primaria Sectorului 4 anuntat ca a fost initiata licitatia publica pentru realizarea acestui proiect si ca agentii economici interesati au acces acum la documentatie si se pot inscrie in concurs.

Noul parc, ce va fi amenajat la intersectia bulevardului Metalurgiei cu strada Drumul Dealul Bisericii, intr-o zona aflata in plina dezvoltare urbanistica, va purta numele lui Tudor Arghezi. Primaria spune ca numele parcului a fost ales in urma consultarii opiniei cetatenilor sectorului 4, ”in semn de omagiu adus marii personalitati”.

 • Suprafata totala a noului parc va fi de 27.627 mp
 • Suprafata spatiilor verzi amenajate in parc – 10.000 mp
 • Parcul va fi impartit in zone tematice diverse, inclusiv o zona skate-park de 1.000 de metri patrati
 • Parcul va cuprinde si un teatru (Centru Multicultural) cu o suprafata de 2.500 mp si 180 de locuri, doua sali, o sala pentru conferinte, integrata intr-un centru de afaceri, precum si o zona de relaxare si socializare, toate dispuse pe trei niveluri, parter si doua etaje.
 • Parcul va avea o parcare supraetajata (P+1 + terasa)

Valoarea acestei noi investitii este de aproximativ 37 milioane de lei, termenul limita pana la care agentii economici vor putea sa se inscrie la licitatia publica fiind de 25 mai 2021, se mai arata intr-un Comunicat de presa al primariei.

4 Comments

 1. elena

  martie 25, 2021 at 1:16 pm

  nu inteleg de ce treb sa aiba parcare parcul..

  • Bogdan

   martie 25, 2021 at 2:14 pm

   ca să poți veni și din alte zone ale Bucureștiului dacă vrei.. sau dacă ai copii mici și îi transporți mai ușor cu mașina. alte întrebări idioate mai ai?

 2. Radu Tania

  martie 25, 2021 at 7:41 pm

  Numai 10000mp spații verzi și restul construcții? Foarte puțin spațiu verde!Asta nu e parc !!!! La ce poluare are zona….nu e suficient !!!Trebuie recuperată investiția și din spații verzi nu prea iese nimic.

 3. Mihnea

  aprilie 21, 2021 at 1:17 pm

  Cam putin spatiu verde sincer sa fiu. Doar 10.000MP? Cu toata sinceritatea, dar este oribil de putin, mai ales la ce trafic intens este in zona tot timpul. Va fi egal cu 0, impactul verde in zona respectiva. Dl.Primar Baluta, reganditi planul si faceti mai mult spatiu verde pentru oameni, avem nevoie de aer curat, nu de asfalt si cladiri!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

10 + ten =