Gabriela Firea despre deszapezire in acest an: vom rezilia contractele cu societatile de salubrizare care nu isi fac treaba

inchiderea scolilor

Primarul General, Gabriela Firea, promite o deszapezire eficienta printr-o “buna organizare si prin buna utilizare a utilajelor si resursei umane”. Declaratiile au fost facute astazi, in cadrul unui comandament pentru pregatirea actiunilor administratiei pentru sezonul rece, la care au participat si primarii de sectoare, dar si reprezentanti ISU, ANM si ai altor institutii. Cum se prezinta, insa, sectorul 4 din punct de vedere al pregatirilor pentru sezonul rece?

In primul rand, Gabriela Firea spune ca “se va merge pana in panzele albe cu masurile”, in cazul societatilor de salubrizare care nu isi vor respecta contractele, mai ales pe parte de deszapezire. Mai exact, daca aceste firme nu vor respecta prevederile contractuale se va recurge la reziliere, la renuntarea la serviciile acestor companii.

Suntem mai bine pregatiti decat anul trecut din toate punctele de vedere. Avem peste o mie de utilaje pregatite la nivelul capitalei, din care aproximativ 600 sunt la sectoare. Avem peste 3000 de lucratori, 20 de masini de topit zapada, ceea ce este o premiera, 200 de freze de diferite dimensiuni, care vor actiona si pe trotuare, stradute etc. Vream sa va spun ca in acest an deszapezire se va face si pe aleile secundare“, a declarat primarul general.

De asemenea, Gabriela Firea a solicitat RATB si RADET sa se pregateasca pentru aceasta iarna, pentru evitarea disfunctionalitatilor in furnizarea serviciilor. Edilul mizeaza pe o colaborare buna intre Politia capitalei, Brigada Rutiera si Politia Locala pentru fluidizarea circulatiei, mai ales ca in acest sezon vin in Bucuresti si foarte multe persoane din alte orase pentru cumparaturi.

Cum stam in sectorul 4 cu pregatirile pentru iarna?

Primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, a declarat, in cadrul comandamentului din aceasta dimineata de la Primaria Capitalei, ca sectorul 4 este “mai bine pregatit decat anul trecut” pentru interventiile necesare pe perioada iernii. “Vreau sa va spun ca avem un numar suficient de utilaje pentru interventie, avem asigurate si materiale antiderapante si, nu in ultimul rand, avem personal uman intr-un numar superior fata de anul trecut. Foarte important este ca pentru prima data am decis sa folosim parazapezi pe Sos Berceni“, a declarat primarul de sector.

Potrivit primarului, administratia locala este pregatita si cu utilaje de ridicare a masinilor care ar putea ramane inzapezite. Nu in ultimul rand, in ceea ce priveste persoanele fara adapost, primarul spune ca toate centrele de asistenta sociala de pe raza sectorului sunt pregatite sa primeasca oameni ai strazii si sa le ofere hrana calda si ingrijire. La fel de important, in cazul in care se va declara cod rosu pe perioada iernii, mai multe puncte de prim ajutor din diferite zone ale sectorului 4 vor fi activate pentru primirea celor care ar putea avea nevoie de asistenta. “Pe scurt, consider ca suntem in parametri cu pregatirile“, a mai spus Daniel Baluta.

CITSTE SI: Cine va face deszapezire in Sectorul 4 in acest an si cat va costa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

2 × two =