Gabriela Firea: ELCEN ar putea intra in faliment in aceasta luna – bucurestenii, victime ale unui razboi politic

Companiei Municipale

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, astazi, intr-o conferinta de presa, ca bucurestenii racordati la reteaua centralizata de termoficare risca sa ramana fara apa calda si caldura incepand cu sfarsitul lunii septembrie. In mare parte, motivele sunt de ordin administrativ, mai exact intarzierea fuziunii ELCEN – RADET, care ar insemna si stergerea datoriilor istorice ale ELCEN.

Gabriela Firea a avertizat, astazi, in cadrul unei conferinte de presa legata de conflictul in care se afla cu liderul PSD, Liviu Dragnea, ca lipsa sprijinului guvernului Romaniei in demararea sau finalizarea unor proiecte ale Municipalitatii va avea consecinte extrem de grave pentru bucuresteni. Primarul Capitalei a dat ca exemplu, printre altele, situatia ELCEN, companie care ar putea sa intre in faliment la sfarsitul acestei luni.

Vreau sa ma refer la un subiect foarte presant, pentru ca sezonul rece aproape ca a inceput. Peste cateva zile, ELCEN ar trebui sa adopte planul de reorganizare, pentru a nu intra in faliment si, practic, zilele sunt numarate. (…) Nu vreau sa generalizez, dar unii colegi astepta un semnal politic si fara un accept politic, adica de la presedintele partidului, anumite lucruri nu se fac. Concret, subiectul de azi, ELCEN. (…) Daca la sedinta Adunarii Creditorilor din data de 24 septembrie nu se va aproba reorganizarea, ELCEN intra in faliment cu consecinte dezastruoase pentru termoficarea din Capitala“, a declarat Gabriela Firea.

Primarul mai afirma ca situatia din Capitala, in ceea ce priveste CET-urile, este aproape unica in tara: “In toata tara, CET-urile au fost transferate cu tiktlu gratuit catre primarii. Primariei Generale nu doar ca i se cer bani, 300 de milioane de euro,ci nu se rezolva nimic, pana in momentul de fata neputand sa rezolvam aceasta fuziune dorita pentru sistemul integrat de termoficare.

Edilul spune ca situatia ar putea afecta 1,3 milioane de oameni, inclusiv scoli, spitale, gradinite, institutii ale statului, unele ambasade etc.

Primarul a mai spus ca desi aceasta problema este una mai mult decat importanta, mai ales prin prisma numarului mare de oameni afectati de un posibil faliment al ELCEN, solicitarile sale au fost tratate cu superficialitate si considerate un “moft” de catre Liviu Dragnea si cei care au putere de decizie, dar nu fac nimic fara un OK politic “de sus”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

six + 18 =