Gabriela Firea a trimis Corpul de Control al Primarului la RATB si avertizeaza companiile de salubritate cu pierderea contractelor

Gabriela Firea

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a anuntat, vineri, ca a trimis Corpul de Control la RATB, fiind nemultumita de felul in care reprezentantii Regiei au respectat dispozitiile sale.

Am mai avut o nemultumire – si am reactionat prompt – atat in ceea ce priveste trotuarele, cat si in ceea ce priveste statiile RATB. (…) Nu am fost multumita de cum au respectat dispozitiile mele reprezentantii RATB, lucru pentru care am dispus trimiterea Corpului de Control al primarului general in misiune ad-hoc, azi dimineata, pentru a vedea de ce ceea ce noi am decis ieri nu s-a respectat. Am spus si am dispus, de asemenea, sa fie chemati angajati de acasa, daca sunt mai multi in concediu. Am dispus scoaterea in trafic a mai multor masini si au scos doar 11 in plus, lucru care nu este in masura sa ne multumeasca. Voi face mai spre seara un raport complet in ce priveste RATB“, a Gabriela Firea, astazi, dupa convocarea Comandamentului de iarna.

Operatorii de salubritate, avertizati ca raman fara contracte

Tot astazi, Primarul General a mai declarat ca operatorii de salubritate care nu au deszapezit eficient strazile secundare ar putea sa isi piarda contractele in Capitala: “Cu mine chiar nu e de joaca. Noi dam acum un test in fata cetatenilor. Eu dau un test in fata cetatenilor, dar consider ca impreuna cu domnul prefect, cu domnul viceprimar, cu intreaga echipa de consilieri, directori, ne-am facut datoria la nivel managerial. Daca mai departe companiile de salubritate care au contracte cu primariile de sector (…) nu-si fac datoria si nu respecta contractul, eu va garantez ca este ultima actiune in Capitala. Aici nu e cu amenzi. Aici este cu mai au sau nu mai au contract in Capitala.

Situatía deszapezirii in Bucuresti dupa prima noapte de ninsoare

 • Operatorul de salubritate din sectorul 1 a raportat ca deszapezirea pe strazile adiacente s-a realizat in proportie de 30-40%.
 • In Sectorul 2 – se efectueaza deja a doua pluguire, realizata in procent 65%.
 • In Sectorul 3 – strazile secundare au fost eliberate in proportie de 70-80%, acestea fiind parcurse de doua sau chiar trei ori.
 • La nivelul Sectorului 4 a fost anuntat un procent de deszapezire de 75-80%.
 • In Sectorul 5 interventia s-a realizat pe 50% dintre strazile secundare, fiind efectuate de asemenea doua pluguiri.
 • Sectorul 6 a anuntat o interventie de 50%.

Toti operatorii estimau la pranz ca vor realiza deszapezirea pe toate arterele pana in jurul orelor 18:00 – 19:00.

Sursa: PMB / Agerpres

1 Comment

 1. mee

  January 6, 2017 at 1:23 pm

  dam mult din gura si nu facem nimic…
  scuze … facem ceva… furam!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

15 − eleven =