Bucurestenii din Sectorul 4 vor fi platiti sa aiba grija de gradinile din fata blocului

gradinarul

In general, atunci cand vine vorba despre administratia locala, de prea putine ori avem motive sa scriem “de bine”, cum se spune. Subiectele pe care suntem nevoiti sa le abordam se refera la problemele pe care autoritatile nu pot, nu vor sau nu stiu cum sa le rezolve. Astazi schimbam un pic maniera pentru ca de la Primaria Sectorului 4 vine o idee cel putin interesanta. Este vorba despre proiectul denumit “Gradinarul de la bloc” si care inseamna ceva mai mult decat sugereaza numele.

Pe scurt, Primaria Sectorului 4 va face nu mai putin de o mie de angajari in perioada urmatoare, angajatii urmand sa fie locuitori ai Sectorului 4 care vor avea ca responsabilitate curatenia din jurul imobilului in care stau, dar si intretinerea spatiilor verzi din imediata apropiere a blocului. Vestea este foarte buna pentru locuitorii din Sectorul 4 care sunt in cautarea unui loc de munca in acest moment, dar si pentru pensionari, care isi pot rotunji veniturile si se pot mentine activi. Angajarile vor fi facute in cadrul ADPP4 SA, care, de la sfarsitul lui 2015, a trecut, in totalitate, in subordinea Primariei Sectorului 4. Astfel, in loc sa incheie contracte cu fel de fel de companii private care isi fac mai mult sau mai putin treaba, Primaria Sectorului 4 va face angajari direct prin SC ADPP4 si va “impusca doi iepuri dintr-un foc” – va crea locuri de munca si va avea garantia ca angajatii au tot intersul sa isi faca treaba.

Ce trebuie sa stie viitorii “gradinari de la Bloc” si cum se pot angaja?

Odata cu demararea proiectului, locuitorii din Sectorul 4 vor primi si o “Fisa de aptitudini pentru ocuparea postului de gradinar al imobilului tip condominiu”, iar daca sunt interesati de post se pot adresa ulterior la Biroul de Resurse Umane al SC ADPP4 SA (soseaua Oltenitei, nr.9). Angajarea nu va insemna doar remunerarea activitatii, ci si primirea de la Primaria Sectorului 4 a uneltelor necesare ingrijirii spatiului verde de langa blocuri, precum si a rasadurilor de flori si chiar a unor garduri pentru amenajarea spatiului.

Proiectul ni se pare foarte bun dar, desigur, ramane sa vedem cat de bine va fi pus in practica si daca va avea cu adevarat efecte vizibile pentru Sectorul 4.

1 Comment

  1. Anonim

    September 17, 2016 at 10:11 pm

    Ce masuri se pot lua daca gradinarul de la bloc este de fapt presedintele asociatiei de proprietari iar acesta nu are grija de gradinitele scarilor unde nu se intelege bine cu anumiti locatari ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

8 + 19 =