Te pomenești că iar îi ia iarna prin surprindere în mijlocul …iernii

iarna

De astăzi și până la sfârșitul săptămânii va ninge și în București. Dar s-ar putea doar să plouă. Iar dacă nu se hotărăște, o să avem ceva lapoviță. De frig suntem siguri, că deja se simte binișor de câteva zile. Cu ninsoarea, ploaia și lapovița ne amenință, cine altcineva decât meteorologul de serviciu de la fiecare televiziune. E subiect de primetime, pentru că, na, subiectele cu adevărat importante s-au tocit. De fapt nu e nimic special, o să ningă și în București, așa cum se întâmplă iarna. Dar, te pomenești că, în ciuda avertismentelor care mai de care mai alarmante ale celor enșpe televiziuni care ne asasinează cu ciclonu’, pe autorități o să le ia iarna prin surprindere din nou… Culmea, în mijlocul iernii. Să sperăm că n-o să fie așa.

Și acum, starea vremii:

PROGNOZĂ METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 26.01.2023 ORA 18:00 – 27.01.2023 ORA 10:00

Cerul va fi noros și temporar vor fi precipitații moderate cantitativ (10…15 l/mp). Acestea vor fi îndeosebi sub formă de lapoviță și ploaie, astfel încât vor fi favorizate depunerile de polei. Vântul se va intensifica treptat și se vor înregistra rafale de 45…50 km/h. Temperatura minimă, fară variații semnificative, va fi de 2…3 grade.

PROGNOZĂ METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 27.01.2023 ORA 10:00 – 29.01.2023 ORA 08:00

Vremea se va menține închisă, cu precipitații însemnate cantitativ (în medie se vor acumula 20…25 l/mp). Acestea vor fi sub formă de ploaie și lapoviță, când și vântul avea intensificări, cu rafale de până la 45…55 km/h. Din noaptea de vineri spre sâmbătă vor predomina precipitațiile sub formă de ninsoare umedă, astfel încât până în dimineața zilei de duminică, stratul de zăpadă depus va avea grosimi variabile, în general de 8…15 cm, iar vântul va slăbi treptat în intensitate. Temperatura aerului nu va avea variații semnificative și va fi de 0…2 grade.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

20 + 18 =