iMapp Bucharest 2023 are loc sâmbătă în Piaţa Constituţiei!

iMapp Bucharest

Cel mai aşteptat eveniment al lunii septembrie, iMapp Bucharest – Winners League, organizat de Primăria Capitalei, prin CREART, va avea loc sâmbătă, 23 septembrie, în Piaţa Constituţiei.

Cea de-a 8-a ediţie a concursului internaţional de 3D video mapping iMapp Bucharest se anunţă a fi una spectaculoasă, în care arta se reuneşte cu tehnologia, în cel mai important proiect de New Media Art din România.

iMapp Bucharest promite bucureştenilor şi turiştilor 12 ore de entertainment. Pe scena din Piaţa Constituţiei, de la ora 11.00 dimineaţa, DJ CS84 va aduce publicului ritmuri electronice.

După-amiază, de la ora 17.00, KOV va cuceri prin muzică şi dans, iar de la ora 19.00, DJ Ravin, creator de compilaţii Buddha Bar, va completa atmosfera cu muzică electrizantă. Seara va începe show-ul iMapp Bucharest – Winners League. În faţa juriului internaţional format din profesionişti ai artelor audiovizuale, 5 echipe, câştigătoare ale festivalurilor de video mapping din Franţa, Germania, Grecia, Ungaria şi Japonia, vor concura şi vor proiecta lucrările pe faţada de 23.000 mp a Palatului Parlamentului.

CONTRASTS, tema din acest an a concursului, garantează împreună cu echipele participante, transformarea Bucureştiului în capitala mondială a luminii. Atmosfera celui mai mare eveniment de 3D video mapping din lume va fi completată de artişti stradali cu costume tematice, care vor purta publicul într-o călătorie a artei şi a tehnologiei. În zona de street food şi relaxare, pe parcursul întregii zile, veţi regăsi preparate internaţionale pentru toată familia.

Pixel, noul MC virtual al iMapp Bucharest, generat AI, se va adresa publicului, direct de pe cea mai mare suprafaţă de proiecţie din lume.

„Suntem onoraţi să anunţăm Ambasadorul Oficial al iMapp Bucharest, renumitul artist internaţional Jean – Michel Jarre, care va fi prezent la Bucureşti pentru a înmâna personal Marele Premiu echipei câştigătoare, desemnată de către juriul concursului. Jean Michel Jarre este unul dintre pionierii muzicii electronice, fiind recunoscut pentru concertele sale în aer liber, în locaţii impresionante, reprezentaţiile sale unice îmbinând muzica cu jocurile de lumini şi efecte laser. Evenimentele sale se disting prin cel mai numeros public din lume, Jean Michel Jarre deţinând de trei ori recordul mondial Guinness pentru cele mai mari spectacole în aer liber. Jarre a vândut 80 de milioane de albume şi discuri single în întreaga lume.”, anunță organizatorii evenimentului.

Accesul se va realiza dinspre Bulevardul Naţiunile Unite şi Calea 13 Septembrie, prin zonele special amenajate.

iMapp Bucharest – Winners League, eveniment dedicat întregii familii, oferă pe 23 septembrie 2023, cea mai aşteptată zi a anului, atunci când arta şi tehnologia ilustrează o efervescenţă de trăiri, emoţii şi percepţii, purtând publicul într-o călătorie virtuală cu impact puternic, alături de celelalte activităţi din Piaţa Constituţiei.

Intrarea este liberă, începând cu ora 11.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

seventeen + 17 =