Important! Noi reguli privind plata parcărilor publice din Bucureşti

plata parcărilor

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat recent că în București vor fi implementate noi reguli privind plata parcărilor publice din oraș.

Potrivit primarului, care precizează că inițiativa schimbării tarifelor de parcare din București aparține Viceprimarului Stelian Bujduveanu, noile reglementări se vor aplica de la 1 martie 2023 şi stabilesc un tarif unic, de 5 lei/h, care va cuprinde toate parcările prezente şi viitoare ce aparţin domeniului public şi privat al Municipiului Bucureşti.

Nicușor Dan afirmă că de fapt se va face o aliniere a tarifelor pentru parcările municipalității cu cele practicate de primăriile de sector, evitându-se astfel discriminarea pentru șoferii care locuiesc în diferite zone ale orașului:

”De asemenea, tariful pentru riverani va fi de 50 lei/lună şi 500 lei/an, fără rezervarea locului de parcare. Tariful este aliniat cu valoarea abonamentelor pentru parcaje de reşedinţă stabilite de primăriile de sector. Se elimină, astfel, o eventuală situaţie de discriminare pentru cetăţenii care locuiesc în diferite zone ale Capitalei.”

Iată, defalcat, care sunt toate tarifele care se vor aplica din luna martei a nului 2023:

  • Tarif unic de 5 lei/h, de luni până duminică, în intervalul orar 08.00-20.00.
  • Abonamente pentru persoane fizice/juridice şi instituţii publice – 30 lei/zi sau 500 lei/lună.
  • Abonamente pentru riverani: 50 lei/lună şi 500 lei/an.
  • Tarif unic pentru autocare: 20 lei/oră de luni până duminică.
  • Tarif loc parcare pentru încărcarea autovehiculelor electrice: 500 lei/lună.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

8 + eleven =