În weekend se redeschid fântânile urbane din Piața Unirii, după doi ani de pauza

Fântânile Urbane

După mai bine de doi ani de pauză cauzată de restricțiile impuse de pandemie, Fântânile Urbane din Piaţa Unirii se redeschid sâmbâtâ 14 mai la orele 21.00.

Deschiderea fântânilor va fi însoțită și de un spectacol multimedia, conform Apa Nova, companie care s-a ocupat de reabilitarea proiectului de la Piața Unirii, în urmă cu 3 ani.

Cei care nu ajung la eveniment vor avea însă ocazia să participe la spectacole și show-uri multimedia care vor rula nu doar în acest weekend, ci în fiecare sfârșit de săptămână, de vineri până duminică, până la începutul lunii octombrie (2 octombrie).

Potrivit organizatorului, spectacolele, care vor avea o tematică diferită în fiecare weekend, durează aproximativ 45 de minute per reprezentație, iar accesul publicului este gratuit. Mai mult, pentru ca tot până în toamna Primăria Capitalei a reluat și proiectul Străzi Deschise, în intervalul orar 19:30 – 23:00 al zilelor de vineri, sâmbătă și duminică, se va restricționa traficul rutier pe Bd. Unirii, segmentul cuprins între Bd. Dimitrie Cantemir și Splaiul Independenței (zona fântâni), sub protecția organelor de ordine, cu devierea traficului pe arterele adiacente. Așa că spectatorii vor avea acces pietonal facil în zonă.

” Prin spectacole dedicate, celebrăm sportivii români, personalitățile culturale și artistice din România și pionierii inovației românești, mințile vizionare care au contribuit semnificativ la dezvoltarea științifică națională și internațională. Totodată, aducem în prim-plan una dintre valorile care reușește să unească oamenii către un scop comun – pacea. Vom creiona în explozii de muzică, lumini și culoare un deziderat la care aspirăm cu toții, indiferent de comunitate, vârstă, gen sau religie.”, potrivit unui anunț al Apa Nova.

Fântânile Urbane

Vă reamintim că, în anul 2018, Apan Nova a câștigat contractul de concesiune cu Primăria Capitalei, iar ansamblul de fântâni din Piața Unirii a trecut printr-un amplu proces de reabilitare, iar în urma renovării, fântânile din centrul Bucureștiului au devenit primele din Europa care beneficiază de echipamente de ultimă generație. Sistemul monitorizat complet digital permite controlul fiecărei unități individuale din cele 44 de fântâni independente, dispuse pe o lungime totală de aproape 1,4 kilometri de-a lungul Bulevardului Unirii, conform Apa Nova.

SURSA

Leave a Reply

Your email address will not be published.

4 × five =