Inca un incident la metrou: Calatorii, evacuati din statia Tineretului, ieri seara, din cauza unei defectiuni tehnice

statia Tineretului

O defectiune tehnica aparuta la una din garniturile de tren de pe Magistrala 2 a dus la oprirea ciruclatiei metroului si la evacuarea calatorilor din statia Tineretului. S-a intamplat, duminica seara, la orele 20.40, dupa cum anunta Metrorex intr-un comunicat de presa.

“Metrorex informeaza ca astazi, 20.09.2020, in jurul orei 20:40, la statia de metrou Tineretului, a fost sesizata o defectiune la trenul care circula pe firul 2. Conform procedurilor aplicabile in astfel de situatii, echipele Metrorex au intervenit cu actiuni specifice pentru remedierea si degajarea situatiei.”, se arata in comunicat.

Mai exact, la plecarea trenului din statia Tineretului (sensul Unirii – Berceni), o flama s-a produs la garnitura de metrou, urmata de o bubuitura puternica. Oamenii aflati pe peronul statiei de la Tineretului s-au speriat, scurt circuitul fiind destul de puternic. Trenul, care se pare ca circula fara calatori, a fost oprit imediat, iar calatorii de pe peron au fost evacuati.

Penntru remedierea problemei tehnice, Metrorex a decis ca circulatia trenurilor sa se desfasoare in sistem pendula pe sensul Pipera – Unirii 2 si Berceni – Unirii 2.

Circulatia treburilor a revenit la normal dupa aproximativ o ora.

“Facem mentiunea ca siguranta publicului calator nu a fost pusa in pericol in nicio secunda, acesta fiind informat permanent prin instalatiile de sonorizare de la nivel peron. Incepand cu ora 21:50 situatia a fost remediata si circulatia a fost reluata in conditii normale! Precizam ca statia de metrou Tineretului se afla pe Magistrala a 2 a care este propusa pentru modernizare, fiind necesara realizarea si modernizarea instalatiei Interlocking.”, se mai precizeaza in anuntul Metrorex.

Sursa: Metrorex via Agerpres 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

sixteen − 10 =