INFORMAȚII UTILE: Cursuri de instruire gratuite pentru dezvoltarea abilităților digitale pentru seniori

cursuri

Digitalizarea serviciilor publice în România este încă departe de funcționa fără hibe, însă, cum din ce mai multe instituții publice adoptă acest tip de activitate, mulți contribuabili sunt puși în fața unei noi realități pe care nu o stăpânesc deloc. Este vorba despre așa-numitele abilități digitale, care îi sperie cel mai mult pe pensionari și, în general, pe seniorii care nu au pe nimeni care să le arate cum pot folosi calculatorul și internetul pentru, de exemplu, plata unor dări sau facturi curente. O inițiativă foarte bună demarată de Primăria Generală se referă tocmai la oferirea de cursuri gratuite seniorilor pentru dezvoltarea abilităților digitale.

Potrivit unui anunț recent al PMB, la cursuri s-au înscris deja 120 de persoane, însă, cel mai important este că înscrierile continuă.

Cursurile au început în data de 1 noiembrie. Se țin în zilele de miercuri și vineri între orele 14.00 și 16.00 la la sediul Centrului de zi pentru Persoane Vârstnice – Perla, situat pe Șoseaua Ștefan cel Mare nr. 1-3, sector 1, București.

Pentru seniorii din sectorul 4, locația de desfășurare a cursurilor este un impediment, însă merită efortul.

Unde puteți face cursuri gratuite de calculator în sectorul 4?

Apropo de efort, ne întrebăm de ce în sectorul 4 nu se promovează astfel de cursuri de abilități digitale pentru seniori, mai ales că administrația locală chiar mizează foarte mult pe digitalizarea completă a instituțiilor din subordine? Ba chiar, după cum știți probabil, în sectorul 4 au fost desființate toate ghișeele fizice unde se puteau achita dările către stat. Da, știm, există un curs de inițiere în calculatoare oferit de Centrul de Zi „Clubul Seniorilor Covasna”, însă promovarea activității acestuia este extrem de firavă. Dacă doriți să aflați mai multe detalii despre Centrul Seniorilor din Sectorul 4 puteți accesa pagina de internet a instituției.

În final, cei care doresc să afle mai multe informații despre cursurile organizate de PMB la Perla pot suna la numărul de telefon 0753.065.331.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

19 − 14 =