Initiativa USR: Referendumul pentru “Fara Penali in Functii Publice” ar putea fi organizat odata cu alegerile locale din septembrie

fara penali

Intr-un asemenea context in care informatiile privind pandemia si jocurile politice ale pricipalelor partide au cam sufocat spatiul public si mai ales mediile de informare, nu ar fi rau sa amintim macar o parte din initiativele care tineau prima pagina a ziarelor nu cu foarte mult timp in urma. Mai tineti minte initiativa USR “Fara Penali in Functii Publice”? Ei bine, pentru ca tot se apropie perioada electorala, Uniunea vine cu o propunere care nu este deloc rea. Referendumul “Fara Penali in Functii Publice” ar putea fi organizat chiar in data de 27 septembrie, adica odata cu alegerile locale.

Iata concret ce propun cei de la USR, printr-un comunicat dat publicitatii ieri si semant de deputatul USR Cristina Iurisniti :

“Cel mai simplu mod de organizare a referendumului “Fara Penali in Functii Publice” este odata cu alegerile locale! Suntem in pandemie si oamenii nu trebuie sa isi asume riscuri care pot fi lesne evitate. Cum? Simplu. Programand referendumul in aceeasi zi cu alegerile locale. Cheltuim mai putini bani, stim deja ca oamenii vor veni la vot. Scutim statul de eforturi suplimentare.

Cerem tuturor partidelor sa lase orgoliile si sa sustina organizarea simultana a localelor si a referendumului pentru “Fara Penali in Functii Publice” la aceeasi data, in aceasta toamna. USR mai cere adoptarea in sesiunea parlamentara extraordinara, inainte de organizarea referendumului, a unei initiativei legislative – depuse inca de anul trecut – care stabileste prin lege folosirea Sistemului informatic de monitorizare a prezentei la vot si de prevenire a votului ilegal. SIMPV este garantia organizarii unui proces referendar si electoral corect. Cetatenii au nevoie sa stie ca votul lor la referendum nu este fraudat.

Initiativa “Fara Penali in Functii Publice”, pentru care au semnat peste 1 milion de romani, este inregistrata la Camera Deputatilor din luna mai 2019, dupa ce a primit unda verde de la Curtea Constitutionala, dar a fost blocata sistematic.

Inca un pas si scapam de penali din functii publice! Referendumul pentru Fara Penali in Functii Publice TREBUIE sa aiba loc in aceeasi zi cu alegerile locale, pe 27 septembrie.”

Va reamintim ca pentru aceasta initiativa au fost stranse deja peste 1 milion de semnaturi (mai exact 1.050.425 semnaturi).

SURSA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

sixteen + 15 =