Nicusor Dan anunta investitii de 50 de milioane de euro in semaforizare

semaforizare

Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, a anuntat ieri, intr-o postare pe Facebook, investitii de 50 de milioane de euro in semaforizarea Bucurestiului, dupa ani de zile in care sistemul a fost mai mult carpit decat modernizat.

Momentan vorbim despre un stadiu incipient al proiectului, respectiv finalizarea studiului de prefezabilitate, insa este foarte bine a se fac totusi pasi concreti pentru implementarea noului sistem se semaforizare.

Iata ce spune primarul in postare de pe Facebook:

“Sistemul de semaforizare din Bucuresti are nevoie de o abordare integrata, sistematica. De ani de zile se mai pun 2, 3, 5 semafoare intr-un an, fara a se rezolva nimic de fapt.

Documentatia la nivel de studiu de prefezabilitate pentru intregul sistem de semaforizare a fost finalizata de colegii de la ADI Transport Public. Prin urmare, am invitat miercuri, la ora 10, firmele de specialitate la o consultare prealabila achizitiei studiului de fezabilitate. Invitatia este deschisa oricarei firme interesate. E important ca studiul de fezabilitate sa fie unul profesionist.

In urma realizarii proiectului vom avea 500 de intersectii semaforizate legate cu serverul central prin fibra optica. De asemenea, vom reconfigura sistemul de semnalizare in mai multe intersectii existente (de exemplu, separarea directiei inainte de virajul la stanga).

Valoarea totala estimata a investitiei este de 50 de milioane de euro. Vom incerca sa obtinem cat mai mult din aceasta suma din fonduri europene, iar pentru restul vom asigura finantare din bugetul local. Investitia e o prioritate pentru Bucuresti, fiind cea mai eficienta din punctul de vedere al raportului cost-beneficiu (cel mai redus cost pentru reducerea estimata a aglomeratiei in traficul rutier).”

SURSA1 / SURSA2

Leave a Reply

Your email address will not be published.

13 + 1 =