La Spitalul Bagdasar Arseni din Sectorul 4 se va construi un nou corp de cladire, cu sectie pentru marii arsi

Spitalul

Curtea Spitalului Bagdasar Arseni ar putea gazdui in viitor un nou corp de cladire care va avea o sectie pentru marii arsi. Fondurile pentru o astfel de constructie ar urma sa provina de la Banca Mondiala si de la Ministerul Sanatatii.

Informatia a fost publicata pe facebook de catre primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, in urma unei intalniri cu Ministrul Sanatatii, Florian Bogdog, si reprezentanti Bancii Mondiale. “M-am intalnit azi cu ministrul sanatatii, Florian Bodog, si cu o delegatie a Bancii Mondiale, condusa de Tatiana Proskuryakova, director de Tara pentru Romania. Am discutat despre construirea, in curtea Spitalului Bagdasar Arseni, a unui nou corp de cladire, care sa gazduiasca o structura pentru marii arsi, realizata cu fonduri de la Banca Mondiala si Ministerul Sanatatii“, scrie edilul Capitalei pe pagina sa de Facebook.

Gabriela Firea mai spune ca exista “intreaga disponibilitate pentru demararea proiectului de realizare a unui centru pentru marii arsi, extrem de important pentru pacientii care au nevoie de tratament special“. Potrivit edilului, centrul va beneficia de “toate circuitele integrate intr-o conexiune rapida si eficienta, adaptata la ultimele descoperiri tehnologice in domeniu”.

CITESTE SI: Pacient infectat cu bacterii intraspitalicesti rezistente la antibiotice: Spitalul este verificat de Inspectia Sanitara

Din pacate, nici primarul si nici ministrul Sanatatii nu au vorbit despre un orizont de timp in care ar putea fi realizat acest proiect pe care chiar oficialii il numesc de “prioritate nationala”. Raman si alte intrebari fara raspuns, momentan: cand ar putea fi demarat proiectul, cat va costa, cat va fi imprumutul de la BM etc. Oricum, putem sa spuhnem ca vestea este buna, in conditiile in care nu mai trebuie sa amintim nimanui ca Bucurestiul (si Romania in general) sta extrem de prost la capitolul infrastructura atunci cand vorbim despre pacientii care au suferit arsuri grave.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

2 + 16 =