Lucrările de la Pasajul Europa Unită – Metalurgiei se apropie de final

Lucrările de la Pasajul Europa Unită – Metalurgiei se apropie de final. Cel puțin așa lasă de înțeles primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, într-o postare făcută ieri pe Facebook.

Deși nu avem o dată clară de inaugurare, edilul afirmă că sâmbătă a fost turnat ultimul strat de asfalt. Este vorba despre stratul de uzură, în total vreo 1.100 de tone. mai important însă este că primarul spune că în cursul acestei săptămâni constructorii vor trece la montarea rosturilor de dilatație, apoi vor trasa marcajele pentru Pasajul Europa Unită.

Teoretic, asta înseamnă că șantierul se apropie de sfârșit, după câteva luni de la depășirea termenului de finalizare a lucrărilor, care era august 2023.

Ar mai fi de spus că după trasarea marcajelor vor fi demarate testele statice și dinamice ale noii structuri, iar dacă lucrurile vor fi ok, va urma inaugurarea pasajului.

Pasajul Europa Unită are o lungime de peste 650 de metri, oferă câte două benzi de circulație pe fiecare sens și a fost proiectat pentru a decongestiona traficul din zona intersecției dintre Bulevardele Metalurgiei, Alexandru Obregia și Turnu Măgurele.

Investiția este de aproximativ 18 milioane de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 × two =