Mai ridica primaria masinile abandonate in Sectorul 4?

ridicare a masinilor

Ce se intampla cu masinile abandonate si cand se vor ridica? Sunt intrebari pe care le primim zilnic de la cititorii nostri. Am cautat informatii in acest sens si am aflat ca actiunea de ridicare a masinilor abandonate continua. Cel putin asa ne asigura primarul Daniel Baluta.

Le vedem peste tot. Au devenit case pentru oamenii strazii si locuri dubioase in care sobolanii isi fac de cap. Uneori ne este frica sa trecem pe langa o masina abandonata, alteori o privim ingrijorati. Si problema este ca nu vorbim de o masina, sau de 10, ci vorbim de mai mult de 1000 de masini abandonate numai in Sectorul 4!

In ultimii ani nu s-a facut nimic in acest sens, iar acum autoritatile fac ce pot. Atat. De ce? Pentru ca Primaria Sectorului 4 are o singura platforma pentru ridicarea masinilor abandonate, iar ritmul in care aceste actiuni se desfasoara, clar este impus de infrastructura si dotari. Desi majoritatea proprietarilor isi doresc sa scape de ele, unii se mai si opun ridicarii.

CITESTE SI: Legea de ridicare a masinilor ar putea fi modificata in curand. Vedeti ce masuri draconice ne asteapta!

Unde sunt duse masinile abandonate?

Toata lumea se intreaba ce se intampla cu aceste masini abandonate dupa ce ele sunt ridicate de pe domeniul public. Ele sunt depozitate pe un teren bine pazit, ingradit, situat pe Drumul Jilavei, colt cu strada Turnu Magurele. Acest teren apartine Politiei Locale. Proprietarii care vor sa isi revendice masinile, pot merge in aceasta locatie.

Motivul pentru care foarte multe masini zac pe strazi este ca proprietarii fie au murit, fie nu au acte sau bani ca sa le intretina si atunci solutia ramane tot ridicarea lor.

Ridicarea unei masini nu este o operatiune simpla si va spunem concret de ce: trebuie indeplinita o procedura. Da, locuim intr-o tara in care birocratia domneste si nu se poate face nimic pana nu se indeplinesc procedurile. Pentru ridicarea unei masini trebuie sa treaca cel putin un an din momentul descoperirii ei. Speram ca din aceasta toamna sa fie modificate aceste reguli si sa fie aprobat proiectul de lege care prevede ridicarea lor dupa doua luni de la descoperire.

De la inceputul anului si pana acum, in Sectorul 4 au fost ridicate aproximativ 150 de masini abandonate, fie ca au fost ridicate de agentii Politiei Locale sau ca le-au ridicat chiar proprietarii. Alte aproximativ 70 de masini se afla in procedura de intocmire a dosarelor si urmeaza sa fie ridicate.

Intelegem acum de ce lucrurile se misca cu incetinitorul si de ce masinile zac in aceleasi locuri fara sa fie bagate in seama, dar speram ca vom avea parte de simplificarea acestei proceduri.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

three × 4 =