Maine nu se fac cursuri in toate scolile din tara! Aflati de ce

scoala 194

Invatamantul serbeaza pe 5 octombrie Ziua Mondiala a Educatiei. Cu aceasta ocazie, in scolile din toata tara, elevii nu vor face cursuri, conform unui ordin al ministrului Educatiei.

Elevii vor merge la scoala, nu pentur cursuri, ci pentru a participa la diverse activitati si evenimente. Ziua Educatiei a fost stabilita de UNESCO in anul 1966 si marcheaza semnarea “Recomandarii UNESCO/ILO privind statutul profesorilor” (1966) si ”Recomandarea privind invatamantul superior” (1997). Ziua Mondiala a Educatiei este sarbatorita in 200 de tari. In limba engleza denumirea ei este World Teachers’ Day, iar in franceza Journée Mondiale des Enseignants.

Aceasta zi este dedicata si cadrelor didactice. Fiecare scoala stabileste un program si ce evenimente urmeaza sa aiba loc pe 5 octombrie, in perioada in care cursurile vor fi suspendate.

“Fiecare federatie sindicala, in intelegere cu inspectoratul scolar, stabileste un program specific. Dar daca va uitati in structura anului scolar 2016-2017, veti vedea ca si pe 1 Iunie, si de Ziua Educatiei sunt activitati in care nu se fac cursuri”, a declarat, pentru un post de televiziune, Marian Banu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

seven + 14 =