Marea asfaltare de primavara din Bucuresti va costa mai mult decat ar trebui

asfaltare

Stim ca vi se pare ca titlul de mai sus nu vine cu nicio stire. La urma urmei, cate lucrari din bani publici au costat atat cat ar fi valorat in Romania, vreodata?  Probabil, prea putine. Interesant este insa faptul ca, de aceasta data, vinovati pentru ca lucrarile de asfaltare “sunt supraevaluate” ar fi cei din opozitie, care, impiedica, dupa cum afirma Gabriela Firea, adoptarea “unui model nou, modern, european de administratie”. Cu alte cuvinte, asistam (tot pe banii nostri, ai contribuabililor) la un nou episod din razboiul PSD – PNL, de care ni s-a acrit de tot. De unde a pornit galceava?

Administratia Strazilor, care se afla in subordinea Primariei Municipiului Bucuresti (PMB), a inceput campania de asfaltare a gropilor aparute in carosabil in perioada sezonului rece. Gabriela Firea spune ca aceste lucrari vor fi mai scumpe decat este normal si da vina pe opozitia din Consiliul General. Mai exact, pe PNL, care s-a opus unei propuneri prin care asfaltarea s-ar fi facut “ieftin si eficient” de catre Compania Municipala Strazi, Poduri si Pasaje, una dintre societatile infiintate de Municipalitate. Edilul afirma ca lucrarile vor fi facute tot in baza contractelor vechi, care sunt “protejate” de PNL.

Pe timpul iernii, precizeaza PMB, gropile au fost remediate provizoriu, cu mixtura stocabila “la rece”, iar acum incep operatiunile de asfaltare propriu-zisa, adica reabilitarea integrala a sistemului rutier afectat. Municpipalitatea afirma ca au fost identificate 56 de deficiente majore (a se citi “cratere” in asfalt), pe bulevardele administrate de PMB si pe caile de rulare a tramvaielor, iar reparatiile au inceput deja in aceste cazuri. Primarul general al Capitalei spune ca lucrarile care sunt demarate in aceasta perioada vor costa mai mult decat ar trebui, dar de vina ar fi consilierii PNL, care s-au opus derularii acestui program de asfaltare in responsabilitatea Companiei Municipale Strazi, Poduri si Pasaje (una dintre companiile infiintate de PMB).

Firea: “Voi imputa diferenta de cost consilierilor PNL”

Prin urmare, spune edilul, “Suntem obligati sa lucram inca o luna in baza vechilor contracte, mult mai scumpe si care pun tot felul de conditii. Vom face o serie de calcule cu specialistii nostri si vom compara cat ar fi costat in aceasta primavara asfaltarea, reabilitarea bulevardelor, arterelor, trotuarelor, prin propriile companii si cat va costa factura pe vechile contracte pe care le-am mostenit. Diferenta o vom imputa consilierilor generali ai PNL, care obligati, fortati, manipulati chiar, amenintati de catre domnii Ludovic Orban si Cristian Busoi, nu voteaza in Consiliul General pentru interesul cetatenilor.

Chiar suntem curiosi sa vedem calculele promise si daca ele vor justifica declaratiile nervoase ale edilului.

In rest, ar mai fi cateva stiri de la Primaria Generala, precum consolidarea a 25 de cladiri incadrate in clasa I de risc seimic (din Centrul Vechi), dar nu vom scrie despre asta. De ce? Pentru ca daca in aproape 30 de ani au fost consolidate doar vreo 20 de cladiri, ne-am mira ca acum sa se faca ceva cu adevarat. Adica, om trai si om vedea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

twelve − 2 =