Peste 40 de masini avariate in sectorul 4, pana la ora 14.00, din cauza unor copaci prabusiti

copaci

Primaria sectorului 4 informeaza, printr-un comunicat de presa, ca nu mai putin de 40 de autovehicule au fost avariate din cauza prabusirii unor copaci sau a crengilor rupte de greutatea ghetii.

“Conform informatiilor transmise din teren de catre echipele de interventie, pana la aceasta ora (ora 14.00 – n.r.), au fost solutionate peste 100 de sesizari care au vizat in jur de 50 de copaci pusi la pamant ori crengi desprinse din acestia, precum si aproximativ 40 de autovehicule avariate usor.”, potrivit comunicatului de presa.

Potrivit administratiei locale, cifrele de mai sus vor suferi modificari odata cu trecerea timpului, “intrucat se primesc in continuare sesizari privind arbori care cedeaza sub greutatea ghetii”.

In jurul orei 14.15, in Sectorul 4 se aflau la lucru aproape 200 de persoane (lucratori manuali, specialisti in conducerea si manevrarea de utilaje specifice, consilieri din cadrul directiilor de specialitate ale primariei, politisti locali), precum si 36 de utilaje (platforme pentru ridicarea arborilor si crengilor cazute sub greutatea ghetii, PRB-uri ori alte asemenea masini) care actionau pentru indepartarea efectelor fenomenului de ploaie inghetata.

Potrivit aceluiasi comunicat, Primaria Sectorului 4 a mobilizat, inca de la primele ore ale diminetii, toate efectivele disponibile pentru a reactiona cat mai rapid in cazul multitudinii de sesizari privind copaci cazuti sau crengi desprinse din acestia, care blocheaza artere de circulatie, ca urmare a nivelului mare de gheata depusa in cursul noptii trecute asupra Capitalei. Lucratorii vor sta pe teren inclusiv dupa lasarea serii, mai ales ca ANM-ul  a emis un nou cod galben de polei si depuneri de gheata in Bucuresti, cod valabil pana maine dimineata.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

one × one =