Ce masuri pentru Bucuresti anunta Nicusor Dan la 3 saptamani de la preluarea mandatului de Primar!

Nicusor Dan

In prima sa conferinta de presa importanta ca primar general, Nicusor Dan a anuntat cateva dintre masurile pe care le-a luat sau urmeaza sa le ia in Capitala in perioada urmatoare. Iata cele mai importante declaratii facute de noul primar:

Termia – vine o iarna dificila. Nicusor Dan reconfirma declaratiile facute in campanie

“O sa avem o iarna dificila si ce putem face este sa intervenim foarte rapid la sutele de avarii care vor urma si sa informam cetatenii in timp real. Am infiintat un call center special pentru reclamarea avariilor si obtinerea de informatii. Vom avea la dispozitie 320 milione euro finduri obltinute + 200 milioane de la guvern pentru demararea lucrarilor programate la reteaua de termificare, in primavara.”

”Un raport arata ca anul trecut am avut 1700 avarii, in principal iarna.”

Financiar – sistemul financiar nu are incredere in Primarie / multe datorii nu sunt recunoscute

“Cand am venit in primarie, am gasit in conturi 4 milioane de lei. 80 milioane de lei – popriri.

Datoriile curente ale primariei sunt de 3 miliarde lei.

Avem doua probleme – energie uriasa consumata pentru a vedea ce putem plati mai intai, iar a doua problema – nu exista incredere din partea sistemului financiar in primarie pentru lucrarile pe care vrem sa le incepem de la anul.

Vom face curatenie in finantele municipalitatii, vom face un Buget realist si vom recunoaste datoriile (toate datoriile Primariei catre terti – n.r.). Trebuie sa iesim cu situatia financiara curata, cu aceste datorii recunoscute, pentru a fi refinantate de catre sistemul financiar.

Saptamana viitoare semnam contracte pentru finantare in domeniul sanatatii in Bucuresti.

Curtea de Conturi confirma ce am spus si eu demult, respectiv compania de parcari e o inventie prin care se incaseaza mult mai putin decat prin Administratia Strazilor.”

Domeniul Social

“Continuam sa facem plata ajutoarelor pentru categoriile defavorizate, persoane cu handicap, si indemnizatii pentru nounascuti, familii monoparentale etc.”

 Puteti urmari in continuare integral conferinta de presa a primarului Nicusor Dan:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 × 3 =