PMB achiziționează 20 de mini centrale termice pentru București. Una singură va fi amplasată în sectorul 4…

mini centrale

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat zilele trecute, pe Facebook, că municipalitatea va cumpăra 20 de mini centrale termice pentru a fi amplasate în zone din București unde agentul termic nu este livrat în parametri suficienți.

„Prin achiziţia celor 20 de capacităţi modulare, vom asigura furnizarea optimă a agentului termic şi apei calde pentru 340 de blocuri cu peste 16.300 de apartamente şi aproximativ 40.000 de locatari din toate cele 6 sectoare. Centralele vor fi amplasate în anumite puncte termice, situate la capetele de rețea unde funcționarea a fost deficitară și unde agentul termic a fost livrat în parametrii insuficienți”, a spus edilul.

Potrivit lui Nicușor Dan, este vorba despre patru puncte termice din sectorul 1, șase din sectorul 2, alte trei puncte termice din sectorul 3, unul în sectorul 4, trei în sectorul 5 și alte trei în sectorul 6.

De altfel, Compania Municipală Energetica Servicii a lansat deja în SEAP procedura pentru achiziția acestor capacități modulare de producere de energie termică (tip container) pentru rețeaua de termoficare. Potrivit sursei citate, anunțul din SEAP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.e-licitatie.ro/…/c-notice/v2/view/100175042 iar firmele interesate pot depune oferte până pe data de 23 februarie 2024.

Sursa FOTO: Facebook – Nicușor Dan

Leave a Reply

Your email address will not be published.

eleven − 11 =