Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol va fi mutat – hotarare CGMB

Parcul Carol

Monumentul Memorialul Eroilor Neamului din Parcul Carol I ar putea trece din proprietatea publica a statului (administrarea Oficiului National pentru Cultul Eroilor) in proprietatea publică a Municipiului București, respectiv in administrarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Cel putin asta reiese dintr-o Hotarare adoptata in sedinta de ieri a CGMB, prin care Consilierii generali ai Capitalei solicita Guevrnului aprobarea acestui transfer. Care este motivul?

In expunerea de motive care insoteste proriectul de Hotarare adoptat ieri de catre Consilierii generali se precizeaza ca transferul este necesar in conditiile in care se intentioneaza, inca din 2006 (Hotarare de Guvern) nici mai mult nici mai putin decat reamplasarea Mormantului Ostasului Necunoscut pe locul initial, mai exact acolo unde se afla in 1923.

“Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic, institutie de cultura de interes local subordonata Primariei Municipiului București (…), a pus in practica prima cerinta a HG nr. 654/24.05.2006, respectiv Reamplasarea Mormantului Ostasului Necunoscut pe locul initial. Avand in vedere cele prezentate mai sus consideram ca fiind oportuna preluarea de catre Primaria Municipiului Bucuresti a Memorialului Eroilor Neamului si redarea sa circuitului turistic”.

Momentan, Hotararea adoptata de catre Consilierii Capitalei se rezuma la o simpla cerere catre Guvernul Romaniei, asa ca pana la mutarea efectiva a Monumentului si, evident, amenajarea obiectivului, va mai trece un timp.

Sursa: Agerpres

3 Comments

 1. Andrei

  ianuarie 31, 2017 at 10:08 am

  Saracu! Il muta ca pe o banca in parc. Nu inteleg de ce nu il lasa in pace. Se poate da in circuit si cum este acum. Astia isi cauta de lucru.

 2. Gabriel

  ianuarie 31, 2017 at 10:33 am

  Bani de cheltuială aiurea

 3. Suca

  ianuarie 31, 2017 at 2:13 pm

  Dupa cum scrie si in stire, mormantul a fost deja mutat in 2006. Mormantul e cel din fata monumentului mare, si e deja pe locul din 1923. Deci nu se mai muta nimic.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

five × two =