Municipalitatea vrea sa cumpere 12 masini de topit zapada – ideea vine din sectorul 4

masini de topit zapada

Primaria Capitalei intentioneaza sa cumpere 12 masini de topit zapada, iar proiectul de hotarare va fi discutat in sedinta Consiliului General de miercuri.

Potrivit Hotnews, care citeaza din documentul care va fi votat in urmatoarea sedinta a CGMB, costurile pentru achizitionarea celor 12 masini de topit zapada se vor ridica in total la 3 milioane de euro. Proiectul prevede cumpararea a sase utilaje mari si sase utilaje de capacitate mai mica, bugetul alocat pentru investitie ridicandu-se la suma de 13,6 milioane de lei (circa 3 milioane de euro).

Ideea achizitionarii si folosirii unor astfel de masini pentru topirea zapezii a aparut pentru prima data chiar in sectorul 4. Iarna trecuta, primarul sectorului 4, Daniel Baluta, anunta ca administratia locala testeaza astfel de utilaje pentru topirea zapezii si ca daca masinile se dovedesc eficiente primaria va incerca sa le cumpere sau sa le inchirieze. Nu stim ce s-a mai intamplat de atunci si daca primaria a mai facut vreun demers pentru achizitionarea sau inchirierea acestor masini, dar in ianuarie anul acesta scriam despre intentia autoritatii locale.

Cititi mai mult in articolul: VIDEO: Primaria sectorului 4 vrea sa achizitioneze utilaje care topesc zapada. Deja testeaza un model produs in Romania

Potrivit declaratiilor producatorului, costurile folosirii acestor utilaje sunt cu pana la 50% mai mici decat cele generate de metoda clasica de incarcare si transport a zapezii la marginea orasului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

seventeen + nineteen =