News Alert! A fost inchisa Piata Resita!

Piata Resita

Piata Resita a fost inchisa, in aceasta dimineata, anunta Primaria Sectorului 4, printr-un comunicat de presa, preluat de Agerpres. Motivul acestei decizii, care pare cel putin radicala, ar fi nerespectarea regulilor de preventie a raspandirii COVID-19, dar si nereguli grave legate de sanatatea alimentara.

Va prezentam in continuare comunicatul de presa al administratiei locale legat de Piata Resita:

“Primaria Sectorului 4 a retras autorizatia de functionare a Pietei Resita, ca urmare a rezultatelor unui control complex desfasurat sambata, 25.07.2020, de catre Politia Locala si Directia de Sanatate Publica Bucuresti, care au descoperit o serie de abateri grave, sanctionate de Legea nr. 55/2020, O.G. nr. 99/2000 si Legea 12/1990.

Inspectorii au descoperit ca administratorii nu respectau nici cele mai elementare reguli de preventie a raspandirii COVID- 19, cum ar fi:

– Nu aveau stabilite circuitele de intrare si iesire din complexul comercial

– Nu aveau montate la vedere dispenserele cu dezinfectant

– Nu aveau angajati care, la intrarea in piata, sa poata masura temperatura clientilor

– Angajatii administratiei pietei si comerciantii nu purtau masti si manusi

– Piata nu era dotata cu pereti despartitori intre tarabe

– La intrarea in toate magazinele din piata nu erau luate masurile de distantare sociala.

Mai mult, la magazinele alimentare au fost descoperite produse ce pot pune in pericol sanatatea oamenilor, precum carne expirata, produse de patiserie fara documente de provenienta sau fara termen de valabilitate afisat, precum si legume si fructe mucegaite. Toate acestea au fost fie confiscate, fie retrase de la comercializare in vederea distrugerii.

In urma controlului, s-a constatat, de asemenea, ca un numar de 5 societati comerciale nu detineau acord de functionare emis conform legii, drept pentru care a fost demarata procedura de suspendare provizorie a activitatii acestor agenti comerciali.

Totodata, in incinta pietei au fost descoperite deficiente si in privinta mentinerii curateniei. Concret, spatiul nu mai fusese spalat si igienizat de mai bine de o luna, desi acesta este folosit zilnic de mii de oameni, iar depozitarea gunoaielor se facea necontrolat, chiar in incinta pietei.

Intrucat rezultatele controlului au scos in evidenta un risc epidemiologic major, prin care se pune in pericol sanatatea si chiar viata celor care isi fac cumparaturile de acolo, Primaria Sectorului 4 a decis suspendarea activitatii complexului comercial Piata Resita, aflat in administrarea societatii ROMSINE PRODCOMIMPEX SRL.

Pentru neregulile mai sus-mentionate, inspectorii de control au intocmit si un numar de 17 procese verbale de amenda, in valoare totala de 50.700 lei.

Biroul de presa”

Sursa: Primaria Sectorului 4 via Agerpres / RomaniaTV

Sursa foto: Romania TV

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ten − 7 =