NEWS ALERT! Pasajul rutier Unirii se redeschide astăzi

Pasajul Unirii

Primăria Sectorului 4 anunță, printr-un comunicat de presă, că Pasajul rutier Unirii se redeschide circulației înainte de începerea noului an școlar. Mai exact, prin pasaj se va putea circula diin nou începând din această seară,  după cum a precizat, într-o apariție TV, și primarul sectorului 4, Daniel Baluță.

Iată comunicatul de presă al primăriei:

”În numai două luni, Sectorul 4 a pus în siguranță cel mai important obiectiv de infrastructură din Capitală, care devine astfel cel mai tehnologizat și modern tunel rutier din România!

Așa cum a anunțat Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, în data de 19 iunie, Pasajul rutier Unirii se redeschide circulației înainte de începerea noului an școlar. După 77 de zile de muncă, fără niciun fel de întârziere, lucrările de punere în siguranță a celui mai important obiectiv de infrastructură din Capitală s-au încheiat. Urmare a unei investiții de 12 milioane de euro, Pasajul rutier Unirii, cu o lungime de aproximativ 900 de metri, a devenit cel mai sigur tunel rutier, din punct de vedere al infrastructurii din România, dar și cel mai tehnologizat din țară.

Peste 1.800 de ore de lucru au fost necesare pentru această transformare, timp în care constructorii au izolat toate infiltrațiile de la nivelul carosabilului, au închis fisurile din pereții interiori ai pasajului prin injectarea unor mortare speciale, pe care, ulterior, i-au îmbrăcat cu peste 3.000 de panouri metalice.

Mai mult, pentru a crește vizibilitatea în tunel, au fost montate 498 de corpuri de iluminat și bandă LED pe o suprafață de 4 kilometri. Totodată, la suprafață au fost instalați 30 de stâlpi de iluminat precum și 150 de proiectoare (pe rampă), astfel încât, iluminatul în pasaj să devină un ghidaj de siguranță pentru șoferi. De asemenea, Pasajul Unirii are, în momentul de față, cel mai performant sistem de ventilație. De ultimă generație, conceput special pentru aerisirea pasajelor rutiere, precum arhicunoscutul tunel rutier Mont Blanc, ce leagă Franța de Italia, sistemul este complet automatizat și are două regimuri de funcționare.

Acesta este compus din 60 de ventilatoare, care intervin de îndată, în momentul în care nivelul noxelor în tunel ajunge să fie unul foarte ridicat și, totodată, evacuează fumul către zonele de ieșire, în caz de incendiu.

În paralel cu aceste lucrări, s-a intervenit la înlocuirea rețelelor edilitare de apă și canal, a celor electrice, în vederea instalării noului sistem de iluminat precum și la montarea unui nou sistem de supraveghere video. Totodată, pasajul a fost dotat cu două defibrilatoare automate pentru situații de urgență cât și cu amplificatoare pentru semnalul de telefonie mobilă.

„Am promis, am făcut! Alături de echipa mea de la primărie și având parte de susținerea oamenilor, am reușit în timp record să punem în siguranță Pasajul Unirii! Am arătat astfel, încă o dată, că SE POATE! Pentru toate acestea, mulțumesc tuturor celor implicați în realizarea acestui obiectiv, proiectanților, constructorilor și,  în mod deosebit, Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru sprijinul acordat în asigurarea finanțării!”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

4 × one =