NEWS ALERT: Scolile se inchid incepand de miercuri 11 martie pana pe 22 martie!

scolile

Comitetul National pentru Situatii de Speciale, la propunerea Grupului pentru Bolile Inalt Contagioase, a decis, astazi, dupa o sedinta care a durat mai bine de 3 ore, inchiderea tuturor scolilor din invatamantul preuniversitar din Romania incepand de miercuri, 11 martie, si pana pe 22 martie, potrivit celui mai recent anunt al autoritatilor.

In functie de evolutia situatiei se va decide ulterior daca perioada de suspendare a cursurilor va fi prelungita sau nu.

Initial era vehiculata informatia potrivit careia scolile din Romania ar urma sa fie inchise intre 10 martie si 21 aprilie.

De asemenea, toate concursurile scolare, inclusiv olimpiadele, si competitiile sportive sunt suspendate, potrivit unei decizii a Ministerului Educatiei Nationale.

Va reamintim ca tot astazi, la ora 12:00 a intrat in vigoare o alta restrictie, si anume sistarea tuturor cursele aeriene catre si dinspre Italia.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategica, “pana astazi, 9 martie, ora 16:00, la nivel national au fost confirmate 15 cazuri de cetateni infectati cu virusul COVID – 19 (coronavirus) pe teritoriul Romaniei (la ora 20:00 erau deja 17 cazuri inregistrate). Dintre cei 15 cetateni care au contactat virusul, 5 sunt declarati vindecati si au fost externati. De asemenea, mai precizeaza sursa oficiala, oe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 27 de persoane pentru care se efectueaza verificari pentru a depista daca au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.198 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala, scaderea fata de ultima statistica fiind datorata iesirii din izolare a unui numar insemnat de persoane ca urmare a implinirii a 14 zile de la luarea acestei masuri.”

PENTRU INFORMATII OFICIALE ACCESATI COMUNICATELE DE PRESA ALE GRUPULUI DE COMUNICARE STRATEGICA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

sixteen − 14 =