Nici nu v-ar fi trecut prin cap cum intelege RATB sa modernizeze tramvaiele!

tramvaiele

Ni s-a promis ca vom circula in conditii decente cu autobuzele si tramvaiele RATB, ba chiar ca vom putea folosi mijloacele de transport …gratis? Eh, da, vise frumoase expuse pe un tapet fara fond, in care am crezut noi, bucurestenii, ca si alte dati! Primarul General, Gabriela Firea, a solicitat 33 de milioane de lei pentru RATB (din bugetul Bucurestiului), fiind necesari pentru “cumpararea de piese, repararea aerului conditionat si alte necesitati tehnice pentru autobuzele din Capitala”. Cum a decis RATB sa utilizeze aceasta suma? In cu totul alt mod decat ne-am fi asteptat: va cumpara un buldoexcavator, o masina blindata pentru transportul banilor de la ghiseele RATB, cateva centrale termice, un agregat de sudura, iar din banii ramasi (nu prea multi, dupa asemenea investitii) va moderniza tramvaiele vechi (…10 tramvaie vechi), dar pe care NU se va monta aer conditionat!

Atunci ce se va face? Sigur, asta ne intrebam toti si este normal. Pai, nu se va face… adica se va face, dar nu ceea ce ne asteptam si ne dorim: se va modifica podeaua, coborandu-se cu 20% din suprafata vagoanelor. Cam atat cu 19 milioane lei. Se modifica podeaua pentru numai 10 tramvaie. Dar cum ramane cu autobuzele si tramvaiele in care circulam lipiti unii de altii, ca in conserve? Cum ramane cu valurile de canicula, cu oamenii lesinati prin autobuze? De fapt, cum ramane cu tot ce ni s-a promis?

Intelegem ca in niciun fel. Bun, e o investitie necesara pentru persoanele cu dizabilitati carora le este greu sa urce in tramvai. Corect. Dar fiind vorba numai de 10 tramvaie in tot Bucurestiul, oare acele persoane vor sta ore intregi in soare ca sa astepte tramvaiele in care pot urca?

In orice caz, numai la binele si confortul nostru nu se gandeste RATB! Drept dovada ca mare parte a investitiei nu aduce niciun venit regiei. Si nici un beneficiu noua, celor care platim abonamente si circulam zilnic in conditii demne de Evul Mediu!

Si ca sa incheiem, chiar in prima sedinta a Consiliului General s-a decis aprobarea sumei de 33 milioane de lei pentru RATB, dupa cum informeaza Mediafax.

Nu ne ramane decat sa uitam de modernizarea RATB sau sa visam in continuare cu ochii larg deschisi, in asteptarea tramvaielor pline, dar cu podea joasa…

3 Comments

 1. Badara Adrian Ionut

  iulie 21, 2016 at 11:43 am

  Am o întrebare pasajul sudului va fi gata oare în 2020 la următoarele alegeri????Bun se termina pasajul apoi încep lucrările la calea de tramvai k-I va expira termenul nuuuuu…….

 2. bogdantco

  iulie 21, 2016 at 3:53 pm

  La tomberoanele cu care circula si modul necivilizat al soferilor de ce ne mira de conducerea lor

 3. mihai

  iulie 22, 2016 at 2:18 pm

  Eu nu am crezut nici macar o clipa in promisiunile Gabrielei Firea si cu atat mai mult ca vom ajunge sa circulam in conditii civilizate vreodata in Bucuresti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

1 × 4 =