Nicușor Dan: ”Mai bine să ai un marcaj peste o groapă decât să nu ai marcaj deloc”

Nicusor Dan

Din păcate, Primarul General, Nicușor Dan, nu se referă la marcarea lucrărilor efectuate în Capită, ci la anumite marcaje făcute direct prin gropile din asfalt. Declarația a fost făcută joi seară, într-o emisiune de la Digi24.

Gropile la care s-a făcut referire, și prin care au fost făcute marcaje noi, sunt chiar în buricul Bucureștiului, în zona Pieței Romane. Cu alte cuvinte, sunt bani cheltuiți degeaba, ar spune oricine. Nu, însă, și primarul Nicușor Dan, care consideră, așa cum semnalam în titlu, că ”mai bine să ai un marcaj peste o groapă decât să nu ai marcaj deloc”

Iată ce a declarat Nicușor Dan:

”Să știți că circul și eu prin București. Nu e perfect, dar în ceea ce privește gropile din asfalt suntem destul de bine, adică la situația asfaltului suntem destul de bine. Problemele sunt în special în zonele în care staționează autobuze, troleibuze și unde sunt vălurite. (…) Este o lipsă de coordonare. Sunt firme diferite cu care se lucrează, dar mai bine să ai un marcaj peste o groapă decât să nu ai un marcaj deloc”.

Veste proastă pentru șoferi

Potrivit edilului, în aproximativ un an de acum înainte, cel puțin în centrul Capitalei nu va mai exista nici măcar un singur loc de parcare fără plată.

„Vrem să ajungem să avem ca tot ce e interiorul inelului central să fie numai cu albastru și bineînțeles cu un abonament care să fie foarte rezonabil pentru rezidenți”, a spus Nicușor Dan.

Legat de mult discutatul preț al gigacaloriei și al costurilor pe care bucureștenii le vor avea cu încălzirea în acest an, primarul a precizat că oamenii trebuie să se aștepte ca facturile să fie duble față de anul trecut:

„Eu am insistat anul trecut să mărim acest preț încă de când am văzut creșterea de preț care a venit undeva în noiembrie 2021. Consiliul General a aprobat această creștere de preț începând cu aprilie. Trebuie spus în completare că bucureștenii plăteau înainte de această majorare undeva la 160, în condițiile în care nu era oraș din România care să plătească sub 350 înainte de aceste majorări. Acum, după ce s-a majorat, și orașele din România au majorat cu puțin, dar noi am trecut de la 160 la 350”.

SURSĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

eleven + 3 =