Nicusor Dan: Abia la anul vom avea tramvaie noi in Bucuresti. Contractul a fost semnat astazi

tramvaie

Stiti deja scandalul achizitionarii de catre Primaria Capitalei a mai multe tramvaie pentru transportul public din Bucuresti, amanarile licitatiei, contestatiile de anul trecut etc. Ei bine, se pare ca toate aceste probleme au impins dotarea Bucurestiului cu noi tramvaie abia prin august 2022.

Declaratia ii apartine primarului general, Nicusor Dan, care a dat cateva termene clare de receptie a noilor mijloace de transport si a explicat si de ce suntem in situatia asta.

“Facem un pas inainte in modernizarea transportului public. De departe cel mai ramas in urma este contractul ce prevede furnizarea primului tramvai peste 15 luni adica in august 2022. Ulterior livrarii prototipului vor fi furnizate 4 tramvaie in fiecare luna. Este vorba de acel tramvai cu lungimea de 36 m adica tramvaie mari care sunt potrivite pentru Bucuresti.” a declarat primarul prezent la ceremonia de semnare a contractului dintre STBSA si Astra Vagoane .

Nicusor Dan sustine ca actuala situatie care a determinat intarzierea dotarii Capitalei cu noi tramvaie poate fi pusa pe seama “incapatanarii fostei administratii de a da, in mod nelegal, contractul unei firmei turcesti”.

“Un cuvant despre fosta administratie… daca nu s-ar fi incapatanat sa insiste sa dea in mod nelegal acest contract unei firme turcesti (…) am fi avut aceste tramvaie incepand cu vara anului 2020. In felul acesta semnam contractul azi. Asa cum am spus, conform contractului, primul tramvai va veni la Bucuresti in august 2022. Din acel moment o sa avem in fiecare luna alte patru noi tramvaie.”

Sursa Foto: ClubFeroviar.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

two × 2 =