Noua campanie de recoltare de sange la mall-ul Sun Plaza

sange

Scriam, anul trecut, despre campania “Daruieste timp, doneaza sange”, organizata la Sun Plaza de catre Asociatia React, campanie care a reusit sa convinga 170 de romani sa se alature initiativei. In toamna trecuta s-a reusit recoltarea unei cantitati de sange indeajuns de mare pentru a ajuta 300 de persoane internate. Campania continua si in acest an cu o editie care se va desfasura la sfarsitul acestei saptamani, tot in mall-ul din sectorul 4.

Cei care doresc sa doneze sange pentru pacientii din spitale o pot face in perioada 19 – 21 mai, intre orele 9:00 – 13:00, la Sun Plaza – Esplanada Sud.

Potrivit reprezentantilor Asociatiei React, organizatorul campaniei, ca si in cazul editiilor precedente, donarea se va face in cadrul unui centru mobil complet utilat, amplasat la intrarea principala din Sun Plaza, dar si in doua cabinete special amenajate in policlinica Regina Maria din cadrul centrului comercial.

Daca vreti sa mergeti sa donati, iata ce conditii sunt impuse:

  • varsta cuprinsa intre 18 si 60 ani
  • greutate intre 50 si 100 kg (in cazul femeilor) si intre 60 si 110 kg (in cazul barbatilor)
  • sa nu consumati alcool cu 48 de ore inainte de a dona sange
  • sa nu fi suferit in ultimele 90 de zile interventii chirurgicale (inclusiv stomatologice) si sa nu fi suferit de hepatita, TBC, sifilis, malarie, epilepsie, bruceloza, ulcer, diabet zaharat, boli cardiace sau de piele
  • nu fumati cu cel putin o ora inainte de a dona sange

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

thirteen − two =