Noul Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru Sudul Bucurestiului a fost aprobat

PUZ

Dupa aproximativ doi ani de zile in care s-a lucrat la documentatie, noul Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru Sudul Bucurestiului a fost, in sfarsit, aprobat de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti, anunta primaria Sectorului 4, printr-un comunicat de presa.

“Peste 50.000 de oameni vor putea avea o locuinta in Sectorul 4 al Capitalei, datorita noului Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru Sudul Bucurestiului, care a fost aprobat, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB). Potrivit Arhitectului Sef al Sectorului 4, Calin Alexandrescu, prin intermediul noului plan urbanistic se vor sti exact zonele de strada, iar toti operatorii de retele – apa, energie electrica si gaz – vor putea monta utilitatile”, se arata in comunicatul primariei de sector.

Foarte important este, insa, ca strazile de pamant din sectorul 4, strazi despre care am scris si noi in ultima perioada, vor putea fi, in sfarsit, asfaltate. Este vorba despre cele 24 de strazi a caror lista o puteti gasi AICI.

“In aceasta zona avem 24 de strazi care sunt neasfaltate. Ca sa le putem asfalta avem nevoie sa aiba retele de apa si canal. Exista un program al municipalitatii, gratuit, se numeste programul Bucur, dar pentru a-l pune in aplicare aveam nevoie de PUZ. Din fericire, dupa doi ani de munca, toata documentatia este gata. Este un PUZ doar pentru zona de Sud, care include partea aceea de pe Sos. Berceni ca zona de dezvoltare”, a declarat Primarul Sectorului 4, Daniel Baluta.

Edilul estimeaza si can se va reusi asfaltarea strazilor cu probleme: “(…) imi doresc sa va pot spune ca in urmatorii 2-3 ani vom avea aceste strazi asfaltate. Nu sunt ipocrit sa va spun ca la anul vor fi asfaltate pentru ca, dupa acest moment, avem nevoie de apa si canal, abia apoi putem asfalta”.

Calin Alexandrescu, Arhitectul Sef al Sectorului 4: PUZ pastreaza spatiile verzi, conform Planului Urbanistic General si ofera posibilitatea extinderii acestora prin exproprieri de utilitate publica

Peste tot in lume tendinta este sa nu se creeze densitate in centrul orasului, iar astfel de proiecte devin instrumente indispensabile pentru o dezvoltare coerenta, spre marginea oraselor. PUZ pastreaza spatiile verzi, conform Planului Urbanistic General si ofera posibilitatea extinderii acestora prin exproprieri de utilitate publica. Mai mult decat atat, prin acest PUZ este incurajata industria nepoluatoare de mici dimensiuni. Vor aparea hub-uri tehnologice in apropierea liniei de centura a Capitalei, iar acest lucru va diminua traficul greu din interiorul inelului median de circulatie. In momentul de fata, zonele destinate constructiilor sunt rasfirate si conflictele dintre ansamblurile de locuinte colective si individuale sunt foarte frecvente, in principal din cauza zonelor de acces subdimensionate. Prin noul PUZ  nu vor mai fi astfel de situatii, pentru ca toate ansamblurile vor beneficia de drumuri de acces si de utilitati“, declara Arhitectului Sef al Sectorului 4.

Foarte interesant este si faptul ca, potrivit declaratiilor lui Catalin Alexandrescu, in prezent, interesul oamenilor pentru aceasta zona administrativa este de cinci ori mai mare fata de alte sectoare din Bucuresti, pentru fiecare apartament nou construit in celelalte zone se construiesc cinci locuinte in Sectorul 4.

Sursa: PS4

3 Comments

 1. Costache Laurentiu

  august 1, 2018 at 1:39 pm

  Buna ziua,
  unele strazi din acea lista au deja canalizare, vor fi oare asfaltate mai repede sau astepam cu totii pana vor avea canalizare toate strazile ? Exista vreo informatie in acest sens ?

  Multumesc

 2. Mirea Marian

  august 15, 2018 at 1:30 am

 3. Nicolae

  octombrie 8, 2019 at 1:10 am

  Trebuie prelugit de urgenta Bulevardul Constantin Brancoveanu, altfel toata zona se sufoca…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

16 + fourteen =