Nicușor Dan are noutați despre termoficarea Capitalei: Va fi cam cu 2% mai bine decât iarna trecută

termoficarea

Veștile care vin de la Primarul General al Capitalei legate de termoficarea Capitalei, respectiv evoluția lucrărilor de reabilitare a rețelei, nu sunt tocmai ce așteptam fiecare dintre noi, mai ales că în acest an s-au bătut recorduri în ceea ce privește lipsa apei calde. Primarul a spus într-o emisiune la TVR, că nici în acest an situația nu va fi ideală, dar va fi ”ceva mai bine”. Matematic vorbind, va fi mai bine cam cu 2% față de iarna trecută…

”Principala problemă pe care o are Bucureștiul cu sistemul de centralizare este pe zona de est, sud-est, nord est, cartierul Aviației și în mijlocul lui era o centrală Titan, a fost desființată, acum punem o centrală provizorie care o sa fie gata în decembrie și asta o sa ajute partea de nord și o să mai introducă căldură în sistem. Nu o să fie perfect, o să fie ceva mai bine decât iarna trecută.”, a spus Nicușor Dan.

37% pierderi de apă caldă din rețeaua de termoficare

”Există un singur indicator care ne spune cum stăm, câtă apă caldă se pierde din rețea.  Acum 10 ani când era rezonabil, era undeva la 23%, în zece ani 37%, în 2021 am rămas la 37%, în 2022 sper să scădem undeva la 35-36%, ăsta este ritmul în care putem să mergem”, a conchis edilul.

SURSA

Leave a Reply

Your email address will not be published.

six + 20 =