O zona din apropierea Deltei Vacaresti a redevenit un adevarat adapost improvizat pentru oamenii strazii

vacaresti

Ai putea crede ca odata cu obtinerea statutului de zona protejata, Delta Vacaresti, respectiv Parcul Natural Vacaresti, a devenit o oaza de verdeata, un adevarat “plaman” pentru oras si mai ales pentru locuitorii din vecinatate. Partial s-a intamplat acest lucru, dar, din pacate, exista si o alta realitate, care se ascunde de ochii nostri.

Oamenii strazii au transformat din nou o anumita zona (se pare ca este vorba despre un teren privat), aflata in imediata vecinatate a ariei protejate din Delta Vacaresti, in groapa de gunoi, iar autoritatile par sa fie depasite de situatie. O spun chiar cei de la Politia Locala Sector 4 pe pagina de Facebook a institutiei.

“Colegii noștri patrulează zi și noapte, atât pentru împiedicarea depozitării gunoaielor, cât și pentru stoparea infracționalității în zonă. 
Din nefericire însă, dincolo de stufăriș și-au ridicat locuințe improvizate mai multe persoane fără adăpost, între care și familii cu copii, care efectiv își pun sănătatea în pericol trăind printre gunoaie și în condiții de nedescris!”, scrie politia locala pe pagina de socializare.

Tot politistii spun ca acest fenomen

“se intampla în ciuda nenumăratelor vizite primite din partea asistenților sociali, care le-au oferit alternative (inclusiv aceea de a merge la centrul primăriei de pe strada Târgu Frumos nr. 24) și mai ales, în ciuda tuturor avertismentelor primite din partea colegilor noștri.”

Acum, ne intrebam si noi, cat se poate de justiticat credem, cam cine poate face ceva in legatura cu fenomenul asta, daca politia locala si asistentii sociali nu reusesc sa rezolve problema?

Si nu, nu este vina acestor doua institutii, din ce stim noi. Este vorba despre lege, o lege care nu permite (nici macar pe timpul iernii, de exemplu) internarea in centrele speciale ale primariei de sector a acestor persoane fara adapost, daca ele nu isi dau acordul.

Deci, aceeasi intrebare pe final: care este solutia?

SURSA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

four × 5 =