Parada militara de Ziua Nationala a Romaniei – Vedeti programul!

Parada militara de Ziua Nationala

3.000 de militari si specialisti din MApN, MAI si SRI, cu peste 300 de mijloace tehnice, din care circa 50 de aeronave, si militari din mai multe tari aliate sau partenere ale Romaniei vor defila maine, la parada militara de Ziua Nationala a Romaniei, in zona Arcului de Triumf.

Parada militara de Ziua Nationala a Romaniei va avea loc maine in jurul orei 11.00.

Iata programul :

  • 11.00: Soseste Klaus Johannis, Presedintele Romaniei.
  • 11.03: Salutul Drapelului de Lupta, trecerea in revista a Garzii de Onoare, salutul garzii si ocuparea locului in tribuna
  • 11.07: Muzicile reunite ale Orchestrei Reprezentative a Ministerului Apararii Nationale, ale Brigazii 30 Garda Mihai Viteazul si ale Brigazii 1 Mecanizata “ARGEDAVA”, impreuna cu corul studentilor Academiei Tehnice Militare, vor interpreta Imnul National al Romaniei (solista – soprana Carla Msat, a Ansamblului Artistic al Armatei si Muzicilor militare).
  • 11.08: Presedintele Romaniei va depune o coroana de flori.
  • 11.15: Dispozitivul de defilare este constituit din blocuri de parada, organizate pe detasamente, cu trupe si tehnica ale Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Afacerilor Interne si ale Serviciului Roman de Informatii. De asemenea, participa la parada de 1 Decembrie Asociatia Traditia Militara, membra a  Uniunii Europene a Asociatiilor Istorico-Militare.

Ceremonie militara si religioasa in Parcul Carol

Tot maine, incepand cu ora 8.00, va avea loc o ceremonie militara si religioasa de depuneri de coroane si jerbe de flori la Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol.

Sursa: Libertatea / foto: Digi24

Leave a Reply

Your email address will not be published.

seven − 7 =