Parcul din Soseaua Oltenitei nr 67A va fi salvat. Autoritatea locala va rascumpara terenul retrocedat

Parcul din Soseaua Oltenitei

Sectorul4live a primit de-a lungul timpului mai multe mesaje de la cititori in care oamenii se aratau indignati de faptul ca Primaria Sectorului 4 permite construirea unui imobil chiar pe locul unde acum se afla un parc important pentru locuitorii din apropiere. Este vorba despre parcul din Soseaua Oltenitei nr 67A. Si iata ca avem vesti bune pentru toti cei care sperau ca lucrarile sa fie oprite, cumva.

In sedinta de astazi a Consilului Local Sector 4, consilierii locali au decis in unanimitate sa rascumpere acest parc de la persoana careia i-a fost retrocedat terenul. Vestea vine de la primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, care a facut public demersul, ce apartine consilierilor USR Sector 4, Sorin Ceacar, Antonio Andrusceac, si Elena Iancu. “Sunt mandru sa va anunt ca urmare a colaborarii deosebite dintre colegii consilieri locali, parcul din Soseaua Oltenitei nr 67A va fi salvat! Acest loc de joaca a fost retrocedat unui cetatean, iar acesta intentiona sa construiasca in locul lui un bloc! Astazi insa, consilierii locali ai sectorului 4 au decis in unanimitate sa demaram procedura in urma careia autoritatea locala va putea sa rascumpere acest parc. La final, spatiul va redeveni al comunitatii cu destinatia initiala, aceea de loc de joaca pentru copii“, scrie primarul pe Facebook.

Potrivit reprezentatilor USR in Consiliul Local Sector 4, proiectul a fost initiat pe baza semnaturilor a 4 mari asociatii de locatari care insumeaza peste 1000 de cetateni. De altfel, in expunerea de motive a proiectului celor de la USR, care a devenit, astazi, Hotarare, se precizeaza ca “Dreptul la proprietate este fundamentul democratiei, dar trebuie luata in calcul si dorinta celor peste 1000 de cetateni ce locuiesc in cele 4 asociatii semnatare si folosesc parcul. De aceea consideram ca o solutie amiabila prin care proprietarul sa fie despagubit corect, iar cetatenii sa isi pastreze locul de recreere“, amenajat in urma cu peste 30 de ani.

5 Comments

 1. unuplusnoua

  mai 21, 2018 at 5:56 pm

  Ce nu se spune aici este ca acest proiect a fost initiat de consilierii USR, nu de primarul baluta.

  • Meresciu

   mai 26, 2018 at 12:34 pm

   DREPTUL LA PROPRIETATE ???…SE PARE CA E CEVA ILUZORIU !!!! PRIMARIA SECTOR 4 NU RESPECTA ACEST DREPT !!!, DESFINTEAZA STRAZI, CUM AU FACUT CU STR SECEREI SI LASA CETATENII FARA STRADA !!! ACUM SPUN CA EA NICI NU A EXISTAT !!! UITE STRADA…NU E STRADA !!! SI PENTRU NOI AU VOTAT PRIN HOT DE CONSILIU , ANUL TRECUT CA NE VOR DESPAGUBI, SI ??? A MAI TRECUT UN AN SI NU S-A INTAMPLAT NIMIC !!!VOR PROBABIL SA NE IA TERENUL GRATIS !!!

 2. Ceacar Sorin Ioan

  mai 21, 2018 at 6:05 pm

  Alooo? Acest proiect a fost initiat de mine, consilier Sorin Ceacar-USR , iar dv nu ati spus nimic despre asta sau macar sa pomeniti despre USR!!

  • administrator

   mai 21, 2018 at 6:22 pm

   Imediat vom edita stirea si vom adauga detaliile. Multumim!

 3. Meresciu

  mai 22, 2018 at 1:20 pm

  Asa au spus ca vor cumpăra si terenul nostru din str. Secerei pe care vor să-l țină parc si nu au facut-o nici până în prezent desi este un litigiu pe instanța si vor trebui să plătească si despăgubiri pentru lipsa folosinței si daune morale pt ca si-au bătut joc de noi timp de 7 ani

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

3 × five =